JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Brudd med Norlandia

BRUDD: Fagforbundet har brutt forhandlingene om pensjon for de ansatte i Norlandia-barnehagene. Illustrasjonsfoto

BRUDD: Fagforbundet har brutt forhandlingene om pensjon for de ansatte i Norlandia-barnehagene. Illustrasjonsfoto

Per Flakstad

Fagforbundet og Norlandia blir ikke enige om pensjon. Dermed er det brudd i forhandlingene.

2014111412000020230821171436

per.flakstad@fagforbundet.no

Denne uka har Fagforbundet og Norlandia forhandlet om avtalene til ansatte i både barnehager og sykehjem. I begge forhandlingene er det brudd, og hovedorganisasjonene LO Stat og Spekter er bedt om bistand, opplyser rådgiver Heidi Schäreri Fagforbundets forhandlingsenhet.

Pensjonsspørsmålet var ene og alene årsaken til brudde i barnehageforhandlingene, opplyser hun videre.

Samtidig har Norlandia invitert de barnehageansatte i alle flere regioner til informasjonsmøter i neste uke om framtidig pensjonsordning.

– Det er med undring vi registrerer at motparten går ut med denne ensidige informasjonen til alle ansatte i Norlandias barnehage og at de skal ha informasjonsmøte om pensjon.

– I brevet skriver de at det er gjennomført drøftingsmøte sentralt om saken, men ikke at alle arbeidstakerorganisasjonene hevder at pensjon ikke er et drøftingstema, men et tema det skal forhandles om, sier Schärer.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy