Bussmekling på overtid
Etter å ha sittet sammen hos Riksmekleren i to dager, fortsetter partene i bussmeklingen på overtid ut over natten. Det er dermed fortsatt fare for busstreik fra i morgen tidlig.

Denne artikkelen er over fem år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.
Meklingen startet tirsdag klokka ti, men riksmekler Nils Dalseide hadde ikke klart å få partene til å bli enige om noe anbefalt resultat da fristen gikk ut ved midnatt.
Imidlertid er ikke frontene så steile at de gikk hver til sitt, med streik fra torsdag morgen som resultat, men fortsetter ut over natten for å se om det går an å komme fram til en løsning.
Dalseide beskriver forhandlingene som gode, og at noen spørsmål er avklart, men at man nå er ved kjernen i meklingen.
Partene sto langt fra hverandre da forhandlingene ble brutt i april.
– Men ambisjonen vår er at vi med hjelp fra Riksmekleren skal klare å komme fram til et resultat som sikrer bussjåførene en lønn på linje med en gjennomsnitts industrilønn, og der noe av lønnsøkningen knyttes til kompetanseheving, sa Fagforbundets forhandlingsleder Stein Guldbrandsen før meklingen startet i går formiddag.
LES OGSÅ: Nå starter bussmeklingen
Partene i bussmeklingen er på den ene siden Fagforbundet, Norsk Transportarbeiderforbund, Jernbaneforbundet og Yrkestrafikkforbundet, og på den andre siden NHO Transport og Spekter.
Dersom meklingen ikke lykkes, blir 1500 ansatte over hele landet tatt ut i streik fra torsdag morgen.
Meklingen dreier seg ikke bare om økonomi, men også om det spesielt arbeidstakerorganisasjonen mener er viktige tekniske bestemmelser om blant annet sjåførenes arbeidstidsordninger.
LES OGSÅ: Bussjåfører vil ha tissepause inn i tariffavtalen
Så lenge det ikke foreligger et meklingsbrudd, skal de som har vakt på kristi himmelfartsdag møte på jobb som normalt.