JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bussmekling på overtid

MEKLER PÅ OVERTID: Partene i bussoppgjøret har sittet sammen siden tirsdag formiddag, men Riksmekler Nils Dalseide (i midten) har ennå ikke klart å få Stein Guldbrandsen (nr 2 fra høyre) og de andre forhandlerne til å bli enige om et anbefalt resultat. Dermed fortsetter meklingen ut over natten.

MEKLER PÅ OVERTID: Partene i bussoppgjøret har sittet sammen siden tirsdag formiddag, men Riksmekler Nils Dalseide (i midten) har ennå ikke klart å få Stein Guldbrandsen (nr 2 fra høyre) og de andre forhandlerne til å bli enige om et anbefalt resultat. Dermed fortsetter meklingen ut over natten.

Ellisiv Solskinnsbakk

Etter å ha sittet sammen hos Riksmekleren i to dager, fortsetter partene i bussmeklingen på overtid ut over natten. Det er dermed fortsatt fare for busstreik fra i morgen tidlig.

2016050500150720230821171436

per.flakstad@fagbladet.no

Meklingen startet tirsdag klokka ti, men riksmekler Nils Dalseide hadde ikke klart å få partene til å bli enige om noe anbefalt resultat da fristen gikk ut ved midnatt.

Imidlertid er ikke frontene så steile at de gikk hver til sitt, med streik fra torsdag morgen som resultat, men fortsetter ut over natten for å se om det går an å komme fram til en løsning.

Dalseide beskriver forhandlingene som gode, og at noen spørsmål er avklart, men at man nå er ved kjernen i meklingen.

Partene sto langt fra hverandre da forhandlingene ble brutt i april.

– Men ambisjonen vår er at vi med hjelp fra Riksmekleren skal klare å komme fram til et resultat som sikrer bussjåførene en lønn på linje med en gjennomsnitts industrilønn, og der noe av lønnsøkningen knyttes til kompetanseheving, sa Fagforbundets forhandlingsleder Stein Guldbrandsen før meklingen startet i går formiddag.

LES OGSÅ: Nå starter bussmeklingen

Partene i bussmeklingen er på den ene siden Fagforbundet, Norsk Transportarbeiderforbund, Jernbaneforbundet og Yrkestrafikkforbundet, og på den andre siden NHO Transport og Spekter.

Dersom meklingen ikke lykkes, blir 1500 ansatte over hele landet tatt ut i streik fra torsdag morgen.

Meklingen dreier seg ikke bare om økonomi, men også om det spesielt arbeidstakerorganisasjonen mener er viktige tekniske bestemmelser om blant annet sjåførenes arbeidstidsordninger.

LES OGSÅ: Bussjåfører vil ha tissepause inn i tariffavtalen

Så lenge det ikke foreligger et meklingsbrudd, skal de som har vakt på kristi himmelfartsdag møte på jobb som normalt.

Her kan det bli streik fra torsdag morgen:

• Tide Buss AS avd Turbil Bergen

• Tide Buss AS avd Turbil Haugesund

• Boreal Travel AS avd Hafrsfjord

• Boreal Travel AS avd Kristiansand

• Nettbuss AS avdeling Gardemoen

• Unibuss Ekspress AS

• Trønderbilene AS avdeling Trondheim

• Tide Buss AS avdeling Midtnorge

• Nettbuss AS avd Sorgenfri

• Nettbuss Travel AS avd Trondheim

• Drangedal Bilruter

• Norgesbuss AS (Østlandet)

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy