Byr opp til dans mot overtramp

VORSPIEL: Elling Borgersrud (foran), Jester i rap-gruppa Gatas Parlament, for anledningen sammen med Flexi Aukan fra Tredjestanden og Stian Ehi, fikk EL & ITerne med på både sang og dans som vorspiel til streiken.

VORSPIEL: Elling Borgersrud (foran), Jester i rap-gruppa Gatas Parlament, for anledningen sammen med Flexi Aukan fra Tredjestanden og Stian Ehi, fikk EL & ITerne med på både sang og dans som vorspiel til streiken.

Knut Viggen

Bandet Gatas Parlament bød heismontører og elektrikere opp til dans i Samfunnsalen i Oslo som vorspiel til streiken.

2015012812000020150129085855

– Er dere klare til kamp, roper Elling Borgersrud i Gatas Parlament.

Allerede i 12-tida begynte medlemmer i tre store montørklubber samt heismontørene i Oslo og Akershus oppvarmingen til streiken. Til å stå for den hadde fagforeninger og distrikt hentet inn bandet Gatas Parlament, som hadde laget en egen låt, spesiallaget til EL & ITerne for anledningen.

– Det har kostet oss noen kroner (rundt 65.000 red. anm.), men det er verdt det, mener leder i EL & IT Forbundet, Nina Farnes-Hansen. Inkludert i prisen er ikke minst produksjonen av en egen video av sangen der EL & IT'erne spillerr en viktig rolle og er med på refrenget: "Bak den flammende og røde fane går vi med kjærlighet og hat. Vi er mange og vi er sterke og byr opp til dans mot overtramp".

I tillegg til å synge måtte også arbeidskarene og kvinnene gjøre noen dansetrinn.

– Eriksson lyver!

Leder i forhandlingsavdelingen i EL & IT Forbundet, Jan Olav Andersen, fikk ordet etterpå og manet til kamp mot endringene i arbeidsmiljøloven.

– Robert Eriksson lyver og skyver svake grupper foran seg, sa Andersen, og mener medlemmene i forbundet nå har rett til å bli litt forbanna.

– Erikssons politiske forbilde er Ronald Reagan, som sammen med Margaret Thatcher utløste bølgen vi ser i dag ute i verden med mer konkurranse, mer marked. Her ligger også mye av bakgrunnen for de politiske utspillene han kommer med, sa han.

Han mener forslagene innebærer en gigantisk forskyving av makt i det norske arbeidslivet og en forskyving av styrkeforholdet.

– Ute i Europa øker antall midlertidige dramatisk, på bekostning av faste stillinger. Gjør vi ikke noe kan vi komme i samme situasjon her i Norge. Derfor er det viktig å markere motstanden i dag. Vi må kjempe mot det enten det kommer fra en Høyre/Frp-regjering eller gjennom EØS-avtalen, fortsatte Andersen.

– Dette vi er med på i dag er en gigantisk manifestasjon mot denne regjeringens politikk. Får vi ikke gjennomslag i denne omgangen skal vi huske at denne regjeringen vi har nå har de mest midlertidige stillingene i dette landet, sa han til latter og applaus fra salen, førhan la til.

– De partiene som vil ha vår støtte skal få spikre opp på veggen at de vil reversere disse endringene når de kommer til makten, lovte han før han avsluttet med: – Fagbevegelsen kødder du ikke med. Vi tar dem!

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy