Celina ble helsefagvinner, mens Silje Marie og Madelen vant NM for barne- og ungdomsarbeidere

VANT: Celina Sørensen Tollefsen sto igjen som vinner i helsefag. På andreplass kom Julie Eiksund, og tredjeplass ble delt av Julie Osa Horgen og Maiken Helgå Bråten.

VANT: Celina Sørensen Tollefsen sto igjen som vinner i helsefag. På andreplass kom Julie Eiksund, og tredjeplass ble delt av Julie Osa Horgen og Maiken Helgå Bråten.

Martine Grymyr, Fagforbundet

Celina Sørensen Tollefsen fra Harstad tok førsteplassen for helsefagarbeidere under yrkes-NM i Bergen. Duoen Silje Marie Olaussen og Madelen Nilsen fra Hordaland vant klassen for barne- og ungdomsarbeidere.

2016102109152020161021091520

tips@fagbladet.no

Hele 230 lærlinger fra hele landet har konkurrert i Bergen denne uka i 23 ulike fag. I alt fra tømring til helsefag er det kåret vinnere og pallplasser.

Les også: Yrkes-NM i full gang i Bergen

Celina holdt hodet kaldt

Blant helsefagarbeiderne avsluttet Celina Sørensen Tollefsen sin konkurranse med å vinne finalen mot seks andre deltakere. Ifølge dommerne var hun tydelig i sin håndtering og holdt hodet kaldt selv under akuttoppgaven hun fikk i finalen.

Nå kan hun kalle seg norgesmester i helsefag.

– Dette er profesjonelle yrkesutøvere som viser fram det de kan. De får tøffe oppgaver som viser hvilke situasjoner de kommer til å møte ute i det virkelige liv, det yrkeslivet som venter dem når de blir ferdig utdannet helsefagarbeidere, sier leder i Fagforbundets Seksjon helse og sosial, Iren Luther, som fulgte konkurransen i Bergen.

Tøff konkurranse

I barne- og ungdomsarbeiderfaget kjempet 13 tomannslag en tøff konkurranse om å bli best. De to barne- og ungdomsarbeiderne Silje Olaussen og Madelen Nilsen fra Hordaland gjorde en solid innsats i første konkurranse og fortsatte gjennom hele mesterskapet. Til slutt ble innsatsen kronet med seier og de kan nå kalle seg Norgesmestre i barne- og ungdomsarbeiderfaget.

- For meg er barne- og ungdomsarbeiderfaget ett av de viktigste yrkene vi har i dag. Vi er helt avhengige av gode og dyktige fagarbeidere. Deltakerne i norgesmesterskapet er rollemodeller og kan inspirere andre til å velge dette yrket, sier leder av Fagforbundet Seksjon kirke, kultur og oppvekst, Mette Henriksen Aas.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy