JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Danmarks største fagforbund 3F:

Dansk fagforeningsleder går av etter avsløringer om dobbeltliv

DOBBELTLIV: Per Christensen var leder av Danmarks største fagforbund. Nå må han på grunn av manglende tillit etter avsløringer om langvarige forhold til flere kvinner samtidig.

DOBBELTLIV: Per Christensen var leder av Danmarks største fagforbund. Nå må han på grunn av manglende tillit etter avsløringer om langvarige forhold til flere kvinner samtidig.

Svein-Yngve Madssen

Lederen for Danmarks største fagforbund 3F, Per Christensen, går av etter avsløringer om at han har hatt et utstrakt dobbeltliv med flere kvinner.

2022012609075020220126090749

Tirsdag ble Christensen enig med ledelsen i 3F om at han går av. 3F har rundt 265.000 medlemmer og er det største fagforbundet i Danmark. Forbundet er en del av Fagbevægelsens Hovedorganisasjon, som består av de tidligere hovedorganisasjonene LO og FTF.

Det var avisa B.T. som først skrev om dobbeltlivet til fagforeningslederen. Han har ved to forskjellige anledninger vært i langvarige forhold med to kvinner av gangen uten at de visste om hverandre.

2016: Pornoskandale ryster Fagforbundets svenske søsterorganisasjon

Nestleder Tina Christensen sier det alltid må være stor tillit til personen som leder 3F.

– Kanskje var det en gang slik at man kunne skille privatliv og arbeidsliv når man var en framtredende figur. Det kan man ikke når det dreier seg om forhold av en karakter som i denne situasjonen, sier hun.

64 år gamle Christensen har vært leder for 3F siden 2013. Han er utdannet tømrer og jobbet ved sementfabrikken Aalborg Portland.

Det er ikke klart hva Christensens avgang vil ha å si for styreledervervene hans i Arbejdernes Landsbank og PensionDanmark.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy