JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

De ansatte ved Lovisenberg fikk kompetansedel inn i tariffavtalene

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto

Frøydis Falch Urbye

I tillegg til et generelt tillegg fikk de ansatte inn en kompetansedel i de nye tariffavtalene. Samtidig skal pensjonsordningene harmoniseres.

2022051108440920220511084409

tips@fagbladet.no

Forhandlingene i Lovisenberg Omsorg 1 og 2 er to forskjellige lønnsforhandlinger. Nummer to er avtalen for virksomheten som Lovisenberg Omsorg overtok fra Landsforeningen for hjerte og lungesyke (LHL).

På begge avtalene er det gitt et generelt kronetillegg tilsvarende det som ble avtalt i de sentrale Spekter-forhandlingene. Tillegget er på 7800 kroner, minimum 7800 kroner i avtale nummer to.

Samtidig er det gjort flere forbedringer i avtalene.

– Jeg er fornøyd med resultatet. Særlig med punktet om at pensjonsordningene skal harmoniseres. Det er en stor fordel for mine medlemmer. Det er også en økning i nattillegget, og deltidsansatte skal ha fortrinnsrett til ekstravaktene, sier Per Egil Johansen, forhandlingsleder for Fagforbundet og leder av Kompetansesenteret i Oslo til foreningens nettside.

– Vi har fått et viktig prinsipielt gjennomslag for at det skal lønne seg med kompetanse og etter- og videreutdanning. Derfor har vi opprettet en egen stillingskategori for fagarbeidere med etter- og videreutdanning. Nå står disse lønnsmessig likt i minstelønnstabellen, og det er fordi vi må bruke mellomoppgjøret neste år til å lønnsinnplassere dem, sier han.

Avtalene ved Lovisenberg er en del av arbeidsgiverforeningen Spekters B-delsforhandlinger.

Dette er resultatene oppgjøret:

• Generelt tillegg (A-dels resultatet).

• Lovisenberg omsorg 1: Minstelønnssatsene reguleres tilsvarende.

• Lovisenberg omsorg 2: Minstelønnssatsene reguleres tilsvarende minstelønnssatsene i Lovisenberg Omsorg 1.

• 40 prosent kvelds- og nattillegg (opp fra dagens 30 prosent i avtale nummer en, nummer to hadde det allerede).

• Opprettet stillingskategori for fagarbeider eller tilsvarende med etter og videreutdanning.

• Ansatte som har tatt etter- og videreutdanning før 1. april i år skal kartlegges innen 31.desember slik at partene har oversikt over kostnadene for innplassering før mellomoppgjøret 2023.

• Deltidsansatte gis fortrinnsrett til ekstravakter.

• Minstelønnssatsene før høyskole skal være i samsvar med Sykepleierforbundets forhandlingsresultat.

• Fellesbestemmelsene i overenskomstene skal være harmonisert slik at det ikke er avvikende mellom forbund.

• Partene på virksomhetsnivå skal kartlegge og kostandene ved dekking av alt arbeidstøy (inkludert sko og utstyr) for alle ansatte.

• Lovisenberg Omsorg 1: Partene skal frem til 2024 gjennomgå de eksisterende pensjonsordninger i virksomheten med sikte på en harmonisering av ordningene. De lukkede ordningene skjermes dersom en harmonisert ordning er dårligere enn vilkårene i de lukkede ordningene.

• Lovisenberg Omsorg 2: Partene skal frem til 2024 gjennomgå de eksisterende pensjonsordninger i virksomheten med sikte på en harmonisering av ordningene.

• Lovisenberg Omsorg 1: Intensjonene i protokolltilførselene og protokollen fra opprettelsen av Lovisenberg Omsorg videreføres. Særavtalene og de lukkede ordningene videreføres uendret.

• Lovisenberg Omsorg 2: Intensjonene i protokolltilførselene og protokollen fra opprettelsen av LHL Omsorg videreføres.

• Partene er enige om å i felleskap å jobbe opp mot politisk ledelse om lønnsnivået for ideell sektor.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy