De Grønne kan vippe Raymond inn

BYRÅDSLEDER? Raymond Johansen kan, med MDG-støtte, sette seg i byrådslederstolen, dersom målingene holder seg til valget.

BYRÅDSLEDER? Raymond Johansen kan, med MDG-støtte, sette seg i byrådslederstolen, dersom målingene holder seg til valget.

Ole Palmstrøm

Ny rekordmåling gir Miljøpartiet De Grønne (MDG) makt til å velge byrådsleder.

2015062012000020150629132830

Ifølge Klassekampen sjudobler det blokkuavhengige miljøpartiet antall bystyreplasser i hovedstaden. Målingen, som er gjort av InFact for Arbeiderpartiet, viser 11,3 prosent for MDG. Dette setter pariet i vippeposisjon når nytt byråd skal velges etter høstens valg.

Holder tallene seg til valget, vil Ap, MDG, SV og Rødt sitte med 33 av bystyrets 59 plasser. Klassekampen konkluderer med at dette vil sette Raymond Johansen (Ap) i byrådslederstolen.

MDG har imidlertid vært klare på at de er et blokkuavhengig parti, og i teorien kan de bruke sin posisjon til fordel for borgerlig side og dagens byråd – ledet av Høyres Stian Berger Røsland. Sistnevnte har imidlertid gjort det klart overfor Klassekampen at han anser MDG som et venstresideparti, og at et samarbeid for ham er uaktuelt.

Og bruden selv – MDG – nekter fremdeles å avklare sin politiske tilhørighet:

– Det kommer an på hvem som vil gi oss mest grønn politikk i hovedstaden, og det vil vi finne ut etter valget, sier førstekandidat Lan Marie Nguyen til Klassekampen.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy