JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Mangfold på jobben

De har vært i synagogen, moskéen og hindutempelet. Nå skal bussjåførene i kirken

MANGFOLD: Busssjåførene i Trondheim har en mangfoldig arbeidsplass med det meste av religioner. Nå lærer de av hverandres gudshus.

MANGFOLD: Busssjåførene i Trondheim har en mangfoldig arbeidsplass med det meste av religioner. Nå lærer de av hverandres gudshus.

Privat

De har mer enn 30 nasjonaliteter på arbeidsplassen og det meste av religioner. Nå arrangerer fagforeningen besøksrunde i hverandres gudshus.

2022061409261920220614094652

ola.tommeras@fagbladet.no

For fem år siden mottok Buss- og sporveiarbeidernes forening i Trondheim Mangfoldsprisen, som blir utdelt av Trondheim kommune. Begrunnelsen var en bevisst holdning til inkludering og likestilling av innvandrere i norsk arbeids- og foreningsliv, samt et aktivt arbeid for å få dette til på arbeidsplassene.

Den gangen erklærte daværende klubbleder, Ole Roger Berg, at alle busser i Trondheim skulle være rasismefrie soner. Det har de jobbet iherdig videre med.

Felles forståelse

Nå er det religionene blant bussjåførene som er i fokus. De fleste store religionene er representert på arbeidsplassen.

– Religion er viktig for mange. Målet med besøksrunden er å få en felles forståelse av hverandres religioner. Vi har sett forskjeller og likheter mellom religionene og knust mange myter, sier Ole Roger Berg. Han har hatt ideen lenge, men først etter at han gikk av som leder har det blitt tid til å organisere dette.

{s1}

Tatt imot av kvinnelig imam

Ole Roger Berg er selv ateist. Han forteller at han har lært mye.

– I moskeen ble vi tatt imot av en kvinnelig imam. Jeg visste ikke engang at det fantes, forteller Berg.

– Det er også viktig å få med seg at det er vidt spekter innenfor alle religioner. Noen utøver sin religion på en veldig konservativ måte, mens andre er liberale i sin gudstro. De forskjellene kan være større enn mellom religionene, sier han.

Respekt for hverandre

– Vi har en veldig mangfoldig medlemsmasse i fagforeningen. Likevel er vi kolleger som viser respekt for hverandre. Det er viktig å ta vare på, sier han.

Så langt har fagforeningen arrangert besøk i synagoge, moské og hindutempel. Neste besøk går til den katolske kirka. Til slutt planlegges et besøk i Trondheim domkirke.

– Mange har bodd i Trondheim i mange år, men har aldri besøkt domkirka. Det kan bli spennende, sier Berg.

Vi har sett forskjeller og likheter mellom religionene og knust mange myter.

Ole Roger Berg, ateist og bussjåfør

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy