JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Dekker forsikringen varmepumpa og brillene?

Pixabay.com

Et godt råd er å forsikre seg mot katastrofene, men vurdere å droppe å forsikre seg mot de små uhellene, ifølge ekspert.

2016022409514120230821171436

Slik får du gratis briller

– Jeg er skeptisk til forsikring av enkeltgjenstander som ikke er spesielt verdifulle. Årsaken er at forsikringen blir ganske dyr i forhold til risikoen og verdien av gjenstandene. Et godt råd er å forsikre seg mot katastrofene, men vurdere å droppe å forsikre seg mot de små uhellene, sier forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank 1.

Det kommer jevnlig inn spørsmål til Fagbladet om forsikring. Briller er en gjenganger.

– Jeg har reiseforsikring og kollektiv hjemforsikring i LOfavør. Dekker noen av disse forsikringene tap eller skade på briller? Jeg fikk tilbud fra en optiker om å kjøpe egen brilleforsikring, og lurer på om det er lurt, skriver en av bladets lesere

– Hjemforsikringen dekker skader på brillene hjemme ved tyveri, brann eller ulykke. Du kan også være dekket om brillene blir skadet ved et uhell eller en tabbe. Egenandelen er 3000 kroner, sier forbrukerøkonom Gundersen.

Ødelagt på jobb: Slik får du nye briller

– Reiseforsikringen dekker tyveri av brillene, men ikke hvis du mister dem, legger dem fra deg eller du selv skader dem ved et uhell. Det er ingen egenandel i reiseforsikringen ved tyveri, sier han.

Forsikring av snøfreser og bunad

Et annet forsikringsspørsmål handler om varmepumpe.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

VARMEPUMPE: Slik fungerer varmepumpa.

VARMEPUMPE: Slik fungerer varmepumpa.

Wikipedia

– Varmepumpa vår er ødelagt, og fagfolk konkluderer med at kompressoren er havarert. Dekker innboforsikringen en slik type skade, spør denne leseren.

Og forbrukerøkonomen har svar:

Varmepumper er å betrakte som en fastmontert bygningsinnretning, på linje med en peisovn eller en varmtvannsbereder. Den er da en del av bygningen og ikke en del av ditt innbo. Dermed er ikke skader på varmepumper dekket av Kollektiv hjemforsikringen fra LOfavør.

– Men det er ikke sikkert du må ta hele regningen alene. Jeg ville undersøkt om det finnes gjeldende garantier fra leverandør eller produsent. Alternativt ville jeg meldt skaden til selskapet som forsikrer boligen din. Det kan hende at husforsikringen dekker den type skade som du har opplevd, sier Gundersen.

MER OM FORSIKRING:

Ble nektet forsikring

Reddet av LO-forsikring

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy