JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Deler ut 25 millioner i året: Susann ble hoppende glad for stipendet

STØTTE TIL STUDIER: Susann Sommer er en av de heldige som har fått stipend av Fagforbundet. Nå blir det bachelor i spesialpedagogikk.

STØTTE TIL STUDIER: Susann Sommer er en av de heldige som har fått stipend av Fagforbundet. Nå blir det bachelor i spesialpedagogikk.

Privat

Susann Sommer lot ikke et avslag på fjorårets stipendsøknad stoppe henne. I år fikk hun ja, og er i full gang med sin bachelor.

2019072310012320230821171436

ingeborg.rangul@fagbladet.no

– Stipendet kommer skikkelig godt med. Jeg var sikker på at jeg kom til å få avslag og at jeg ikke hadde levert riktig søknad. Jeg måtte lese SMS-en med innvilget stipend flere ganger før jeg trodde på det, forteller Sommer.

Så glad ble hun, at hun satte seg ned og skrev en takknemlig e-post til Fagforbundet:

«Jeg ønsker å takke for innvilget stipend, dette betyr veldig mye for meg! Da jeg fikk melding om dette på mobilen, kunne jeg knapt tro det var sant.

Nå føler jeg også at den utdanningen jeg tar i voksen alder betyr noe, og at man blir hjulpet litt frem har så mye å si.» skrev hun.

Flere muligheter for stipend: Slik kunne seksbarnsmor og hjelpepleier Ann Kristin (41) ta sykepleierutdanning

Susann jobber som skoleassistent på en spesialavdeling og holder på med en bachelor i spesialpedagogikk. Den håper hun å være ferdig med om et år. Målet er å bli pedagog.

Ebrus fulgte drømmen og hevet lønnen

Anbefaler alle å søke

Stipendordningen fikk hun vite om via kollegaer. Den er en av Fagforbundets mest populære medlemsfordeler. Hvert år deles det ut 25 millioner kroner i stipend til mellom 4000 og 5000 medlemmer som søker støtte til ulike kurs og utdanninger.

• Ann-Kristin fikk stipend for å bli sykepleier

Gir faglig trygghet

– Nå har jeg tatt opp studielån i voksen alder. Jeg føler det er verdt investeringen. Videreutdanningen vil kanskje ikke merkes så mye på lønna, men jeg vil merke det på forståelsen og selvinnsikten.

Etter mange år i SAS, men med deltidsjobb i Aktivitetsskolen i Oslo og studier, var hun ikke i tvil om hva hun ville begynne med da hun sa opp i 2017.

– Etter hvert som jeg ble eldre, skjønte jeg at det var dette jeg ville jobbe med. Jeg liker å få fram mestringsfølelsen hos dem jeg jobber med.

• Hilde er en av 260 heldige barne- og ungdomsarbeidere som for to år siden fikk tilbud om gratis fagskole.

Dette kan du søke om

Som medlem i Fagforbundet kan du få stipend til grunn-, etter- og videreutdanning og yrkesfaglige kurs.

Støtte gis til utdanning ved universiteter og høgskoler, godkjent fagskole, videregående skole og grunnskole, annen etter- og videreutdanning, praksiskandidatopplæring, yrkesfaglige kurs og lese- og skrivekurs med data.

• Les mer om stipendordningen hos fagforbundet.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy