JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hyller renholderne i koronakrisen:

Derfor er renholderne ekstra viktig for Henriette og sønnen: – Takk og lov for fagbrev og kunnskap

Steinar Haugberg

Sist uke startet smittevasken på skolen, og da tok også bibliotekaren i bruk bøtte og klut for å avhjelpe renholderne. Henriette har ekstra god grunn til å hylle gode redholdere.

2020031613161920200316131618

ingeborg.rangul@fagbladet.no

– Nå kommer behovet for fagbrev for renholdere virkelig til syne. Alle dem som lurte på hvorfor skolen krevde det ved ansettelse, skjønner det nå.

Henriette Primberg hyllet rengjøringspersonalet sist uke på twitterkontoen sin @snorkfroken, og fikk mange positive reaksjoner.

Opp gjennom årene har hun og familien lært seg å virkelig verdsette denne yrkesgruppen.

Fagbladets spesialside om koronaviruset

Sønn med sjelden sykdom

Primberg har vært mye på sykehus med yngstemann som har en sjelden nevrologisk sykdom hvor han lett får betennelse i hjernen.

– Da vi var på barne- og ungdomsavdelingen, hadde vi i alle år god kontakt med rengjøringspersonalet som vi kjente godt, og som var et viktig sosialt tilskudd, sier hun.

Familien vet ikke hvordan sønnen ville reagert hvis han skulle få koronaviruset. Han har tidligere reagert atypisk på en medisin, og da var situasjonen alvorlig.

– Han fikk i tidlig fase av utbruddet beskjed om å ikke fly og ikke være sammen med mange. Så vi satser på det beste, sier hun.

I tillegg har Primberg en datter som jobber som sykepleier på en nyopprettet mottakspost for mistenkte koronasmittede. Her smittevaskes det etter hver pasient.

Kompetanse er viktig

Til daglig jobber Primberg som bibliotekar på Vågen videregående skole i Sandnes.

På skolen har de alltid samarbeidet tett med rengjøringspersonalet.

Sist uke startet smittevasken, og da tok også bibliotekaren i bruk bøtte og klut for å avhjelpe renholderne, som har mye å gjøre med å vaske både bibliotek og skole.

– De kom og viste oss hva vi skulle gjøre, sier hun.

Primberg forteller at selv om renholdspersonalet ikke har måttet smittevaske skolen tidligere, har de teorien på plass.

– Det er en annen måte å vaske på, og kompetanse er viktig, sier hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy