JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Forsikret i garasje og uthus?

Derfor må du låse garasjen

Pixabay.com

Dekker LOfavør Kollektiv hjemforsikring alt i garasjen og uthuset?

2016052412182720230821171436

tips@fagbladet.no

Spørsmålet kommer fra en av Fagbladets lesere, og forbrukerøkonom Magne Gundersen har svaret. Nøkkelen er en god lås.

– Nei, forsikringen dekker ikke alt. Men innbo og løsøre i garasje og uthus er omfattet av hjemforsikringen. Det er viktig at disse bygningene er låst og sikret for å få full erstatning ved innbrudd og tyveri.

Dekker ikke dekk

Blant annet er løst tilbehør og løse deler til privat motorkjøretøy dekket med inntil 30.000 kroner. Dekk og felger samt motorkjøretøyet er imidlertid unntatt. Har du for eksempel en bil til restaurering eller en avskiltet moped, så må disse forsikres særskilt, sier Gundersen, som jobber i Sparebank1.

Egen bod i fellesgarasje

– Bor du i en leilighet med felles garasje, er det viktig at gjenstander blir oppbevart i egen bod eller lignende hvor kun du har tilgang til og kan låse. Innbo og løsøre i boder på loft eller i kjeller er forsikret for inntil 75.000 kroner, sier han.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy