«Det er mange minoritetskvinner som ikke har fast jobb, men får praksisplass etter praksisplass. De vet ikke hva de får i pensjon. De kan ikke planlegge ferie.»

Channeh Maram Joof

Channeh Maram Joof

Nina Hanssen

Channeh Maram Joof jobber med integrering i Oslo kommune og forteller om hvordan minoritetskvinner blir behandlet i arbeidsmarkedet, om både diskriminering og fordommer.

2017110310350020171106134223

rikke.jeppsson@lomedia.no / nina.hanssen@lomedia.no

Channeh Maram Joof har bodd mesteparten av sitt voksne liv i Norge, men er opprinnelig fra Gambia. Hun er en engasjert fagkonsulent som jobber i enhet for mangfold og integrering i Oslo Kommune. I denne podkasten forteller hun blant annet hvordan minoritetskvinner har det i arbeidsmarkedet.

– Det er en undersøkelse som sier at det å jobbe deltid forebygger skilsmisse, men for mange så skaper det problemer hjemme med at kanskje det er far som tjener mest, kanskje det er far som jobber 24 timer i døgnet, og så må mor være hjemme og da får man et annet familieproblem med at barna ikke ser far i det hele tatt, sier hun og fortsetter:

– Det er veldig mye diskusjon om at minoritetskvinner ikke kommer seg ut, at de er veldig mye hjemme, men vi må også se på en del av årsaken.

Channeh Maram Joof er en aktiv lokalpolitiker for Arbeiderpartiet i Alna bydel. Hun forteller mer om hvordan minoritetskvinner har det i arbeidslivet.

– Uansett sak, om det er for samfunnet eller kvinnesak, er det best at man går sammen og gjør ting. Det å stå alene gir ikke det samme resultatet. Det at man kan gjøre ting sammen skaper jo også et fellesskap, sier hun.

Hør mer om dette i podkastinnslaget under:

MEST LEST:
Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy