Det skal bli enklere for folk i Nav-kø å bli fagarbeidere

Regjeringen vil gi folk i Nav-kø muligheten til å fullføre yrkesopplæring, blant annet i form av fagbrev, praksisbrev eller kompetansebevis.

Regjeringen vil gi folk i Nav-kø muligheten til å fullføre yrkesopplæring, blant annet i form av fagbrev, praksisbrev eller kompetansebevis.

Eirik Dahl Viggen

Et nytt Nav-tiltak er på vei. Regjeringen vil at flere i jobb-kø skal få muligheten til å fullføre yrkesopplæringen.

2019070812313820190708123301

– Vi sier gjerne «arbeid først», men når nær halvparten av de arbeidsledige hos Nav kun har fullført ungdomsskolen, må vi også stille oss spørsmål om vi ikke oftere bør tenke opplæring først. Da tenker jeg ikke på CV-kurs, men på lengre kompetanseløp som sikrer fast fotfeste, sier arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H).

Slik tar du fagbrev på jobb med full lønn

Halvparten uten videregående

Hauglie peker på at samtidig som nesten halvparten av de arbeidsledige i Nav-køen har ungdomsskole som høyeste fullførte opplæring, har bedriftene økt behov for arbeidskraft.

Hver femte norske bedrift svarer at de ikke får tak i kvalifiserte arbeidssøkere, og framover kan det bli stor mangel på faglærte.

– Et viktig mål med endringen er derfor å gi økt mulighet for å fullføre yrkesopplæring i form av blant annet fagbrev, praksisbrev eller kompetansebevis, sier statsråden.

Gutter strømmer til helsefag

Maksimum fire år

Målgruppen for det nye opplæringstiltaket er primært voksne arbeidssøkere som trenger å fullføre videregående opplæring for å få en varig tilknytning til arbeidslivet.

Maksimal varighet blir tre år, men i noen tilfeller med mulighet til ett ekstra år for å sikre fagbrev. Tidligere har varigheten av opplæring vært ett eller to år for noen opplæringstyper.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy