JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Dette må du tenke på når du kjøper snøfreser

Er bunaden dekket gjennom L0favør?

DEKKET: Om snøfreseren har toppfart under 10 kilometer i timen, er den dekket av LOfavørs innboforsikring.

DEKKET: Om snøfreseren har toppfart under 10 kilometer i timen, er den dekket av LOfavørs innboforsikring.

Wikipedia

Racersnøfreser dekkes ikke av innboforsikringen.

2016012510522720160125105344

tips@fagbladet.no

En ting er viktig å tenke på hvis du skal kjøpe ny snøfreser – i tillegg til at den gjør en god måkejobb: Den må ikke gå fortere enn 10 kilometer i timen.

– Vi har akkurat kjøpt ny snøfreser. Er den dekket av innboforsikringen i LOfavør? spør et medlem i Fagforbundet på Tynset.

Og det er den, under visse forutsetninger. Forbrukerøkonom Magne Gundersen i Sparebank1 svarer slik på spørsmålet:

– Ja, den er dekket av kollektiv hjem, så lenge den ikke kan kjøres raskere enn 10 kilometer i timen. Det forutsettes selvfølgelig at den oppbevares trygt og forsvarlig.

LES OGSÅ:

Ble nektet forsikring

Frisør trodde hun hadde mistet alt – reddet av LO-forsikring

Hvordan skal du forsikre bunaden din?

Et annet spørsmål som har dukket opp er om bunaden din er dekket gjennom LOfavørs innboforsikring.

– Jeg har egen forsikring for bunaden, men trenger jeg egentlig det når enkeltgjenstander er forsikret for inntil 300.000 kroner i innboforsikringen fra LOfavør? spør et annet medlem i Fagforbundet.

Om du bruker bunaden til annet enn fyll i garderobeskapet, kan det være lurt å ha en egen forsikring, i tillegg til innbo:

– Den store forskjellen på Kollektiv hjemforsikringen og verdisakforsikringen du har, er at hjemforsikringen dekker skader som skjer i hjemmet mens verdisakforsikringen gjelder over hele verden, sier Magne Gundersen.

– Det betyr at hvis bunaden bare henger i skapet hjemme, så trenger du ikke ekstraforsikringen. Da er Kollektiv hjemforsikringen bra nok.

– Men ved aktiv bruk året rundt utenfor hjemmet, er verdisakforsikringen veldig god å ha. Da er du dekket for skader som tyveri, tap og uhell om du er i dåp i Drammen eller i bryllup i Beijing.

Magne Gundersen, forbrukerøkonom i Sparebank 1

LES MER: Ødelagt på jobb: Slik får du nye briller

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy