JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidspraksis

Disse får ikke bli medlem i Fagforbundet. Det kan Landsmøtet endre på

VIL ORGANISERE FLERE: Leder i Fagforbundet Helse, sosial og velferd i Oslo Stine Westrum vil la folk i arbeidspraksis gjennom Nav få bli medlemmer i Fagforbundet.

VIL ORGANISERE FLERE: Leder i Fagforbundet Helse, sosial og velferd i Oslo Stine Westrum vil la folk i arbeidspraksis gjennom Nav få bli medlemmer i Fagforbundet.

Bjørn A. Grimstad

Mens studenter, lærlinger, uføre og pensjonister kan være medlemmer i Fagforbundet, er døra stengt for dem som er arbeidspraksis gjennom Nav. Det vil Fagforbundet Oslo endre.

2022102011513120221020115131

ida.wangberg@fagbladet.no

Stine Westrum, leder for Fagforbundet Helse, sosial og velferd Oslo, har holdt flere kurs om fagbevegelsen og hvorfor man bør organisere seg for kvinner med innvandrerbakgrunn som er i arbeidspraksis med lønnstilskudd fra Nav.

Ofte med suksess, men når kursdeltakerne spør hvor de kan melde seg inn, må hun skuffe dem.

De får nemlig ikke lov til å melde seg inn i Fagforbundet, selv om de jobber side om side med Fagforbundets medlemmer i blant annet barnehager, sykehjem og renhold.

Dette vil Westrum og Fagforbundet Oslo få med seg landsmøtet på å endre.

– Å la folk i arbeidspraksis få organisere seg i Fagforbundet vil kunne gi økt tilhørighet til arbeidslivet, økt kompetanse og et sikkerhetsnett mot utnytting og sosial dumping, sier Westrum til Fagbladet.

Hun forteller at hun hører historier om arbeidssøkere som har vært i praksis i flere år på samme arbeidsplass, og at folk i arbeidspraksis brukes for å dekke over underbemanning.

Slike forhold mener hun det kan bli enklere å si ifra om og gjøre noe med dersom Fagforbundet organiserer personer i arbeidspraksis.

Landsstyret støtter ikke forslaget, med begrunnelsen «Fagforbundet er en arbeidstakerorganisasjon». Dette mener Westrum er et dårlig argument.

– Vi organiserer studenter, lærlinger, pensjonister og uføre, så jeg forstår ikke hvorfor vi da ikke skal kunne organisere folk i arbeidspraksis, sier Westrum.

Hun viser også til at Handel og kontor organiserer folk i arbeidspraksis som blant annet jobber i varehandelen, og at NTL organiserer folk i arbeidspraksis i statlige virksomheter.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy