Disse kommunene sier fortsatt nei til midlertidige ansettelser

TEASER

TEASER

Jøran Grønstad

Over hele landet jobber LOs tillitsvalgte og folkevalgte fra Rødt, Sosialistisk Venstreparti og Arbeiderpartiet for å få kommuner, fylker og bydeler til å følge dagens arbeidsmiljølov.

2015042012000020150420083144

yngvil@lomedia.no

De borgerlige har bestemt at det skal bli lettere å ansette folk midlertidig. Kanskje mer enn noe annet er det dette punktet i den nye arbeidsmiljøloven som har satt sinnene i kok på venstresiden. Lovendringene trer trolig i kraft 1. juli.

Lokalpolitikere på venstresiden og LO-tillitsvalgte i hele landet har siden regjeringens planer ble kjent jobbet for å følge den gamle loven.

– For den enkelte arbeidstaker vet vi godt hva som skjer når en fast jobb blir midlertidig. Tryggheten blir borte, inntekten usikker, boliglån i det blå, kompetanseoppbyggingen svekkes og innsatsen for helse, miljø og sikkerhet forvitrer – for å nevne noe, sa LO-leder Gerd Kristiansen til Landsmøtet i EL og IT-forbundet.

Foreløpig har 13 kommuner, tre Oslo-bydeler og tre fylkeskommuner vedtatt å følge den «gamle» arbeidsmiljøloven. Flere kommuner har slike forslag på sakslista. Flere steder har ordfører nektet å realitetsbehandle forslag, men partiene gir ikke opp og fremmer saken på nytt.

Forslag om dette er avvist i elleve kommuner, blant annet i Oslo kommune.

Kartet under viser hvilke kommuner som har avvist forslag, hvilke som har vedtatt og hvor det jobbes med saken.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy