Du kan velge mellom 177 markeringer

F.v.: Vilde Stokken, Elise Dåvøy, Arne Jæger og Kari Bernardini var blant de som snekret plakater til den politiske streiken.

F.v.: Vilde Stokken, Elise Dåvøy, Arne Jæger og Kari Bernardini var blant de som snekret plakater til den politiske streiken.

LO Bergen og Omland

I dag er det storstreik, og det forventes stor oppslutning på markeringene. På kartet vårt har vi registrert 177 arrangementer.

2015012812000020150128110049

– Nå er det det kun mobilisering, mobilisering, mobilisering.

Helene Skeibrok, første nestleder i Fagforbundet Hedmark

silje.momb.seterseter@lomedia.no

I dag streiker «hele Norge» mot å endre arbeidsmiljøloven. I de store byene ventes det mange folk, men det er også en rekke arrangementer lokalt.

I Bergen kan faglig sekretær for LO i Bergen og Omland, Arne Jæger, melde om topp stemning, og han forventer en stor oppslutning på Torgalmenningen.

– I går snekret både vi og Unio til sammen 1000 plakater som skal deles ut til demonstrantene her i Bergen i morgen, så nå er vi klare for streik, forteller han videre.

Jæger kan informere om at fagforbundene stadig melder inn om stort engasjement fra sine medlemmer, og at det i siste liten jobbes med sette opp flere busser for å frakte folk inn til byen.

SE KARTET NEDERST I SAKEN, ELLER KLIKK HER

– Det er nå det gjelder

I forkant av streiken, har LO i Bergen og Omland jobbet mye med mobilisering. Den siste dagen har gått med på å dele ut flyers, og Jæger selv har brukt dagen på å holde foredrag for å få ut det siste han kan av informasjon til medlemmene.

– Vi har gjort det vi kan. Folk vet at det er nå det gjelder, sier Jæger.

Overraskende engasjement

I Hedmark blir en rekke arrangementer.

– Folk er så klare, sier 1. nestleder i Fagforbundet Hedmark, Helene Skeibrok.

Hedmark er et av fylkene med flest streikearrangementer, og dette begrunner hun med at det er viktig for fylket at alle medlemmene skal få delta.

– Jeg tror vi kommer til å bli veldig overrasket over deltagelsene i morgen. Bare i Nord-Odal er det forventet opptil hundre demonstranter. Og jeg har hørt om flere barnehager som skal stenge, så det er veldig tydelig at engasjementet er stort, forteller Skeibrok.

Med kort tid igjen, er det fullt fokus på å få ut all nødvendig informasjon til medlemmene.

– Nå er det det kun mobilisering, mobilisering, mobilisering. Vi forsøker å gi ut informasjon der vi kan. Vi bruker Facebook, flyers og vi sender ut SMS-er til medlemmer slik at vi er sikre på at alle får de opplysningene som trengs, utdyper Skeibrok.

Les mer:

Derfor streiker fagbevegelsen

Sjekk kartet: Finn et streikearrangement!

Går ut av Frp og oppfordrer andre til å gjøre det samme (27.01.15)

Se vår temaside om streiken:

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy