Én av ti helsearbeidere er ikke fullvaksinert

SLUNTRER UNNA: De fleste helsearbeidere er fullvaksinerte, men én av ti har fremdeles ikke tatt vaksinen, ifølge nye tall.

SLUNTRER UNNA: De fleste helsearbeidere er fullvaksinerte, men én av ti har fremdeles ikke tatt vaksinen, ifølge nye tall.

Torstein Bøe / NTB

Én av ti helsearbeidere har ikke fått to doser med koronavaksine og åtte prosent har ikke tatt den første dosen, viser tall fra Folkehelseinstituttet.

2021100809343120211008093431

redaksjonen@fagbladet.no

Det er også regionale forskjeller i vaksinasjonsgraden blant helsepersonell, og de to nordligste fylkene ligger på jumboplass, skriver NRK.

Kommunene kan ikke tvinge sine ansatte i helsetjenesten til å ta vaksine. Men deres organisasjon KS mener likevel de kan innføre tiltak, som å stille krav til bruk av smittevernutstyr for uvaksinerte.

Sykepleierforbundet og Fagforbundet: Helsearbeidere bør få en tredje dose

Lena Røsæg Olsen, fylkesleder i Norsk Sykepleierforbund i Troms og Finnmark, er overrasket over at såpass mange helsearbeidere ikke har tatt vaksine. Hun lurer på om det er kulturelle forskjeller som ligger bak.

– Jeg håper de som velger å ikke vaksinere seg er åpen om det til arbeidsgiver, slik at vi kan skape trygghet blant pasientene våre, sier hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy