JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Én av ti helsearbeidere er ikke fullvaksinert

SLUNTRER UNNA: De fleste helsearbeidere er fullvaksinerte, men én av ti har fremdeles ikke tatt vaksinen, ifølge nye tall.

SLUNTRER UNNA: De fleste helsearbeidere er fullvaksinerte, men én av ti har fremdeles ikke tatt vaksinen, ifølge nye tall.

Torstein Bøe / NTB

Én av ti helsearbeidere har ikke fått to doser med koronavaksine og åtte prosent har ikke tatt den første dosen, viser tall fra Folkehelseinstituttet.

2021100809343120211008093431

redaksjonen@fagbladet.no

Det er også regionale forskjeller i vaksinasjonsgraden blant helsepersonell, og de to nordligste fylkene ligger på jumboplass, skriver NRK.

Kommunene kan ikke tvinge sine ansatte i helsetjenesten til å ta vaksine. Men deres organisasjon KS mener likevel de kan innføre tiltak, som å stille krav til bruk av smittevernutstyr for uvaksinerte.

Sykepleierforbundet og Fagforbundet: Helsearbeidere bør få en tredje dose

Lena Røsæg Olsen, fylkesleder i Norsk Sykepleierforbund i Troms og Finnmark, er overrasket over at såpass mange helsearbeidere ikke har tatt vaksine. Hun lurer på om det er kulturelle forskjeller som ligger bak.

– Jeg håper de som velger å ikke vaksinere seg er åpen om det til arbeidsgiver, slik at vi kan skape trygghet blant pasientene våre, sier hun.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy