JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Én av tre kommuner har tatt i bruk kunstig intelligens

KI: Flere og flere kommuner tar i bruk kunstig intelligens.

KI: Flere og flere kommuner tar i bruk kunstig intelligens.

Colourbox/Nikita Lisovoy

Én av tre kommuner har tatt i bruk kunstig intelligens (KI), viser Kommunal Rapports kommunedirektørundersøkelse.

2024080610420720240806104207

Årets undersøkelse, som ble besvart av 155 kommunedirektører, viser at kommunene er tredelt i bruken av KI. Omtrent like mange har tatt i bruk, ikke tatt i bruk, eller planlegger å ta i bruk KI, ifølge Kommunal Rapport.

– Vi er i begynnelsen av et langt løp. Jeg vet ikke om vi noen gang kommer i mål. Men at kunstig intelligens kan hjelpe oss på flere områder, er jeg sikker på, sier kommunedirektør Anne Berit Berge Ims i Randaberg kommune til avisen.

Undersøkelsen viser at forenkling og frigjøring av ressurser er hovedmotivasjonene for å ta i bruk KI i Kommune-Norge. Bruken er mest utbredt i administrative oppgaver, hvor 54 prosent oppgir at de bruker verktøyet til dette, etterfulgt av innbyggerdialog og dokumenthåndtering.

I Randaberg har kommunens bruk av KI i skolesektoren tiltrukket seg nasjonal oppmerksomhet. I verdensarvkommunen Røros brukes KI på flere områder, blant annet for å sikre brannberedskapen i den gamle trehusbebyggelsen.

(©NTB)

kasper.stensaas@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy