Enige om ny lønn for ansatte i kraftbransjen

iStockphoto

EL og IT Forbundet og Energi Norge er kommet til enighet om en ny avtale om lønns- og arbeidsbetingelsene for ansatte i kraftbransjen. Fagforbundet har 419 medlemmer som går på denne avtalen.

2016052014402320160520144017

tips@fagforbundet

Oppgjøret gir en økning i minstelønnssatsene på 2,9 prosent, mens alle øvrige satser i overenskomsten økes med 5,8 prosent. Det meste av lønna skal forhandles lokalt. Disse forhandlingene skal gjennomføres så snart det sentrale oppgjøret er godkjent av medlemmene gjennom uravstemning.

Motpartens viktigste krav var en reduksjon av avspaseringsbestemmelsene i hjemmevakta.

– Dette kravet gjorde det krevende å forhandle om våre øvrige krav til overenskomsten, sier Bjørn Fornes, EL og IT Forbundets forhandlingsleder.

Det var viktig å sikre avspaseringsbestemmelsene i hjemmevakta, noe forhandlingsutvalget lyktes med. Forbundene hadde også andre krav, men de var det ikke mulig å få gjennom i årets forhandlinger.

– Resultatet var det beste vi kunne oppnå all den tid motparten krevde en reduksjon i vaktbestemmelsene for i det hele tatt å forhandle videre på øvrige krav. Vaktbestemmelsen var det høyest prioriterte kravet fra vår landstariffkonferanse, sier Fornes.

LES PROTOKOLLEN HER

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Simen Aker Grimsrud (konst.)

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy