JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Enige om ny lønn for de ansatte i Bring Courier & Express og Bring Home Delivery

VIKTIG: – Høytidstillegget er et viktig gjennomslag, mener Gerd Øiahals i Fagforbundet Post og finans.

VIKTIG: – Høytidstillegget er et viktig gjennomslag, mener Gerd Øiahals i Fagforbundet Post og finans.

Alf Ragnar Olsen

– Vi har fått på plass et godt oppgjør som tilsier økt kjøpekraft for alle medlemmene i Bring Courier & Express, sier Gerd Øiahals, leder i Fagforbundet Post og finans.

2024043016445020240430172600

per.flakstad@fagbladet.no

De ansatte i Bring Courier & Express får et generelt årstillegg på 25.000 kroner til alle med en årslønn under 550.000 kroner, og 4,8 prosent for de som tjener 550.000 kroner og mer. Tilleggene inkluderer tillegg avtalt i de innledende sentrale A-delsforhandlingene i Spekter.

Enighet: Se den nye lønna til de Posten-ansatte

Ubekvemstillegg for morgen- og ettermiddagsjobbing skal økes med 8 kroner, og i tillegg innføres det et høytidstillegg på 35 kroner per time for arbeid på helge- og høytidsdager.

– Høytidstillegget er et viktig gjennomslag. Noen må jobbe disse dagene, og nå vil de få bedre betalt for dem, sier Øiahals.

Det er også lagt til et nytt punkt i avtalen som stadfester heltidskultur.

Ellers er partene blant enige om at dagens særavtale om hjemmevakt skal evalueres og gjennomgås på nytt, og at det skal utredes et forslag til ansiennitetsstige eller ansiennitetstillegg til mellomoppgjøret 2025.

Se protokollen her:

Enige også i Bring Home Delivery

Resultatet for de ansatte er et årlig tillegg for alle på 25.500 kroner. Dette er inkludert tillegget avtalt i A-delsforhandlingene med Spekter tidligere i vår. Deltidsansatte gis forholdsmessige tillegg.

Kveldstillegget erstattes med morgen- og ettermiddagstillegg, og øker til 25 kroner per time.

Gerd Øiahals trekker fram en ny stedfortrederordning og stadfestet heltidskultur som viktige gjennomslag i forhandlingene.

Stedfortrederordningen innebærer ekstra kompensasjon ved intern oppdekking utover fem dager for avdelingslederstillinger og skiftleder. For avdelingslederstillinger utgjør dette 6000 kroner per måned eller 1500 kroner per uke. For skiftleder utgjør det 3000 kroner i måneden eller 750 kroner i uka.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy