JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Enige om sosiale bestemmelser for ansatte ved sykehusene

Frøydis Falch Urbye

Fagforbundet ble enig med Spekter Helse i A1-forhandlingene som handler om sosiale bestemmelser for ansatte i sykehusene. Resultatet ble en videreføring av dagens avtale. Ny lønn skal forhandles senere.

2022050408243320220504082433

tips@fagbladet.no

– Vi er fornøyd med en forlenging av avtalen i år. Vi har fått videreført de bestemmelsene vi har, men over tid ønsker vi å forbedre rettighetene i sektoren, også de sosiale. Nå ser vi fram til å jobbe videre i A2-forhandlingene der lønn også blir et tema, sier Kai Nygård, konstituert leder i Fagforbundets forhandlingsenhet.

Arbeidstakersiden, består av LO Stat, Unio, YS, Akademikerne og SAN (en sammenslutningen av akademikerorganisasjoner i Spekter).

De leverte felles krav til Spekter klokka 10 tirsdag morgen og kom til enighet i forhandlingene på ettermiddagen. Resultatet i A1-forhandlingene er felles for alle organisasjoner i helsesektoren og gjelder ansatte i sykehus og øvrige helseforetak i områdene 10, 11 og 13 i Spekter. 

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy