JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Enighet i hovedoppgjøret for Bedriftsavtalen

ENIGE: Gjengen som forhandlet om Bedriftsavtalen i Samfunnsbedriftene kom til enighet.

ENIGE: Gjengen som forhandlet om Bedriftsavtalen i Samfunnsbedriftene kom til enighet.

Ingvild Hunsrød

Natt til 15. mai ble det enighet i lønnsoppgjøret for 5855 ansatte i kommunalt eide aksjeselskap og interkommunale selskaper.

2024051513494220240515141115

marte.bjerke@fagbladet.no

Oppgjøret er på linje med det såkalte frontfaget(*1), ifølge en pressemelding fra Fagforbundet.

Tariffavtalen, som går under navnet «Bedriftsavtalen», gjelder ansatte i kommunalt eide aksjeselskap og interkommunale selskaper innen avfall og gjenvinning, biblioteksentralen, IKT-bedrifter, næring og eiendom, parkering, revisjon og vann og avløp.

– Det har vært viktig for Fagforbundet med et rettferdig lønnsoppgjør for hele laget, sier forhandlingsleder Odd-Haldgeir Larsen.

Han har sittet i forhandlinger med Samfunnsbedriftene, som er den største arbeidsgiver- og interesseorganisasjonen for kommunale selskaper.

Resultatet innebærer at:

• fagarbeiderstillinger får et tillegg på 20.200 kroner

• fagarbeider med fagskole får et tillegg på 21.200 kroner

• de unormerte stillingene får 3,6 prosents lønnsøkning

• stillinger uten særskilt krav om utdanning får et tillegg på 19.400 kroner

• minstelønnssatsene blir hevet med det generelle tillegget, pluss ytterligere 2000 kroner

• I tillegg vil det være en pott på én prosent til lokale forhandlinger med virkning fra 1. september 2024. Det tilsvarer i gjennomsnitt cirka 5700 kroner per årsverk.

Virkningstidspunkt er 1. mai 2024.

Konkurrerer med privat sektor

Det er også kommet inn et nytt punkt i tariffavtalen. Det vil gi permisjon med lønn og dekke nødvendige utgifter for å øke kunnskap og ferdigheter som kreves for jobben.

Samfunnsbedriftene står overfor konkurranse fra privat sektor om å tiltrekke seg dyktige medarbeidere, skriver Fagforbundet i sin pressemelding.

Odd-Haldgeir Larsen understreker viktigheten av å tilby konkurransedyktige lønnsbetingelser for å sikre rekruttering av dyktige fagfolk.

– Det kommer til å bli en utfordring å få tak i de dyktige fagarbeiderne, sier forhandlingslederen som også er nestleder i Fagforbundet.

– Det er klart at lønna vil ha betydning for rekrutteringa framover, legger han til.

*1 Lønnsforhandlinger som er basert på at lønnsveksten må tilpasses det konkurranseutsatt sektor kan leve med over tid. Det blir forhandlet først om store tariffavtaler i industrien og handel. Resultatet legger føring for rammen det skal forhandles for i andre sektorer.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy