Enighet i HUK-oppgjøret

Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto.

Titti Brun

Fagforbundet og flere andre arbeidstakerorganisasjoner ble i dag enige med Virke i HUK-oppgjøret.

2017061315075520170614074831

per.flakstad@fagbladet.no

Oppgjøret gjelder private eller ideelle virksomheter som er organisert i arbeidsgiverorganisasjonen Virke, blant annet barnehager, helseinstitusjoner og museer.

Fagforbundet har i underkant av 5000 medlemmer i disse virksomhetene.

På linje med andre oppgjør

For ansatte uten formell utdanning og for fagarbeidere gir resultatet et tillegg på mellom 6500 og 9100 kroner. For stillinger som krever høyskoleutdanning er tillegget 2500 for dem med lavest ansiennitet, mens det er på 16.300 kroner for dem som har 16 års ansiennitet eller mer.

Resultatet er på linje med det som er oppnådd innenfor andre områder.

– For oss er det et viktig prinsipp at de som gjør den samme jobben skal få den samme lønna. Derfor er vi fornøyde med at resultatet samsvarer med de områdene som er naturlig å sammenligne oss med, sier forhandlingsleder for Fagforbundet, Jan Helge Guldbrandsen.

Disse områdene er kommunal og statlig sektor, og i tillegg Spekter Helse.

Sju tariffavtaler

Forhandlinger omfatter sju tariffavtaler med over 30.000 arbeidstakere innen helse, utdanning og kultur med over 30 arbeidstagerorganisasjoner.

HUK-området har følgende landsoverenskomster: Landsoverenskomst for virksomheter (blant annet ideelle organisasjoner), Landsoverenskomst for høyskoler, Landsoverenskomst for museer og andre kulturinstitusjoner, Landsoverenskomst for helse og sosial tjenester (blant annet legekontorer), Landsoverenskomst for spesialisthelsetjenesten (blant annet private sykehus), landsoverenskomst for barnehager og Landsoverenskomst for utdanning (blant annet folkehøgskoler).

– God tone

Virke har forhandlet parallelt med LO, YS, Unio, Akademikerne og Lederne.

– Det har vært en god tone gjennom forhandlingene, og partene har i fellesskap funnet løsninger, sier Bård Westbye, som har ledet forhandlingene for Virke.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy