JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Enighet i meklingen for frisører – streik ble unngått

ENIGHET: Det blir ikke streik for frisørene.

ENIGHET: Det blir ikke streik for frisørene.

Emmie Olivia Kristiansen

Det blir ikke streik i frisørbransjen. Tirsdag morgen ble NHO Service og Handel og Fagforbundet enige om en ny frisøroverenskomst.

2024060410320420240604121433

vaktsjef@ntb.no

– Vi mener fortsatt at vi har en vei å gå for å opp lønnsnivået for frisørene, men mener vi fikk gjennomslag for noen viktige punkter for oss, sier forhandlingsleder Ingunn Reistad Jacobsen i Fagforbundet.

Resultatet gir alle Fagforbundets medlemmer et generelt tillegg på sju kroner timen med virkning fra 1. april i år. Tilleggssatser for ubekvem arbeidstid justeres til 45 kroner timen for faglærte og ufaglærte frisører og 36 per time for hjelpearbeidere og lærlinger.

Frisører har i tillegg omfattende provisjonsordninger.

– Dette ble lange og harde forhandlinger på overtid, og vi er glade for å komme i mål med årets oppgjør. Avtalen ble dyrere enn vi ønsket, men gir et grunnlag for videre samarbeid med Fagforbundet, sier administrerende direktør Anne Mari Halsan i Norske Frisør og Velværebedrifter (NFVB) i en pressemelding.

Bransjeorganisasjonen organiserer 1317 frisørvirksomheter i hele landet med 5649 årsverk. Avtalen skal nå ut til avstemning blant Fagforbundets medlemmer. Fristen er 25. juni.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy