Fagbladets Ola Tømmerås vant journalistpris

LOFFPRISEN: Ola Tømmerås (Fagbladet) vant den gjeveste prisen for den tette oppfølgingen av Veireno og søppelkaoset i Oslo.

LOFFPRISEN: Ola Tømmerås (Fagbladet) vant den gjeveste prisen for den tette oppfølgingen av Veireno og søppelkaoset i Oslo.

Tri Nguyen Dinh

Ola Tømmerås, journalist i Fagbladet, vant LOFF-prisen for 2016 for sine reportasjer i forbindelse med at Veireno overtok henting av husholdningsavfall i Oslo.

2017040513250020170426164659

rikke@lomedia.no

LOFF-prisen deles ut av foreningen LOFF (LOs forening for fagblader og informasjon), som har medlemmer fra alle fagbladene og informasjonsavdelingene i LO-forbundene og LO.

Juryen er imponert over det arbeidet Fagbladets Ola Tømmerås har gjort fra lenge før Veireno startet.

Slik gikk det da søpla skulle hentes enda mer effektivt

Veireno

«Ved siden av arbeidet med muntlige kilder virker det å ha blitt jobbet nøye med tall og fakta. Renovasjonsbransjen er undersøkt, utbytter omtalt og forskjeller mellom kommuner kartlagt. Etter som søppelkaoset ble merkbart for folk flest i Oslo har man fulgt tonnene med avfall og tallene på klager.

Underveis har et stort antall brudd på arbeidsmiljøloven blitt konstatert, søppelbergene har vokst, direktøren for Renovasjonsetaten har måttet gå, Veireno har gått konkurs og nå til slutt har Oslo kommune igjen tatt tilbake søppelhåndteringen til kommunal drift.

Fagbladet har hengt på og bidratt til å kaste lys over nye momenter i saken igjen og igjen.» uttalte juryen.

Juryen har bestått av journalist Stein Aabø, fotograf Ann Stine Johnsbråten, journalist Øyvind Bye Skille, informasjonsmedarbeider Kristin Halvorsen og grafiker Øyvind Kristiansen.

Sjefen må gå etter søppelkaoset

I tillegg til Ola Tømmerås' innsats, vant Fagbladet også klassen for grafiske arbeider med sin nye design. Fagbladet framsto i helt ny drakt på høsten i fjor, og juryen likte det nye bladet svært godt.

Juryen uttaler:

«Vinneren har gjort flere smarte grep for å unngå lesernes likegyldighet.

1. Tydelig redigert. Seksjoner, farger og typografi er brukt slik at leseren hele tiden vet hvor man er - og hvor man skal.

2. De dyrker møtet med mennesker i nesten alle caser - noe som gjør at leserne kan kjenne seg igjen.

3. Typografien og gridene er både pene og funksjonelle.

4. Mange grafiske formater for folk som egentlig ikke er så veldig interessert i å lese. Det er alltid minst ett ekstra stoppunkt på en side. Sitater, fakta eller tall/grafikk brukes for å selge inn artiklene.»

To priser til Rasmussen

Ved siden av Tømmerås var kveldens vinner Sissel M.Rasmussen, fotojournalist i LO-Aktuelt. Hun ble klassevinner både i klassen multimedia og foto.

I multimedia vant hun for reportasjen «Det er lite glamour i kabinen» på frifagbevegelse.no der hun fulgte skildret dagliglivet for kabinpersonalet i et SAS-fly.

Her uttaler juryen: «Arbeidshverdagen for de kabinansatte skildres som hektisk og presset. Samtidig får leserne vite om den vanskelige situasjonen i flybransjen, og de harde forhandlingene som fagforeningene står oppe i mens vi flyr rundt sammen med kabinpersonalet.

Saken landes på en forbilledlig måte og har den prikken over i-en som skulle til for ende på topp her i kveld.»

I fotoklassen vant hun for reportasjen fra skoleskpiet Gann «Mitt skip er lastet med elever». Juryen skriver blant annet: «Om noe tilbaketrukket inviterer Rasmussen oss med inn blant ungdommene som arbeider på skipet. Hun dokumenterer stemningsfullt og kreativt til alle døgnets tider. Hun er tett på detaljer, mens reportasjens styrke er alle de nære situasjonsbildene. Hun vet også å trekke seg tilbake, slik at betrakteren får tid til å reflektere.»

Grafisk design

Pris til LOs medlemskampanje

I klassen for informasjon vant LO Media og LO for LOs medlemsdebatt. Juryen uttalte: «For å nå fram til sine medlemmer i «Medlemsdebatten 2016» tok LO Media i bruk designede og personifiserte e-postmeldinger til 450.000 medlemmer. Et imponerende stykke arbeid er lagt ned.

Klassevinnere:

Ola Tømmerås

Vinner av LOFF-prisen 2016

For reportasjene om Veireno publisert i Fagbladet og fagbladet.no

Sissel M. Rasmussen

Klassevinner multimedia LOFF-prisen 2016

For reportasjen «Det er lite glamour i kabinen» på frifagbevegelse.no

Magne Svendsen, Mehmet Sezer og Lars Langbo

Klassevinner informasjon LOFF-prisen 2016

For gjennomføringen av LOs medlemsdebatt 2016

Fagbladet

Klassevinner grafisk design

For Fagbladets nye design

Sissel M. Rasmussen

Klassevinner foto

Mitt skip er lastet med elever

For fotoreportasjen fra Skoleskipet Gann i LO-Aktuelt

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy