Fagforbundet ga helhjertet støtte til hotellstreiken

STØTTE: Forbundsleder Mette Nord gir de streikende hotellansatte sin helhjertede støtte, noe hovedtillitsvalgt Henning Jäger (nr 3 fra v) setter stor pris på.

STØTTE: Forbundsleder Mette Nord gir de streikende hotellansatte sin helhjertede støtte, noe hovedtillitsvalgt Henning Jäger (nr 3 fra v) setter stor pris på.

Per Flakstad

Hele forbundsstyret i Fagforbundet med forbundsleder Mette Norde i spissen, stilte opp under fanemarkeringen utenfor Scandic Edderkoppen i Oslo til støtte for de hotellansatte som streiker.

2016051115110620160513105359

PER FLAKSTAD

per.flakstad@fagbladet.no

Helt fra første dag har Fagforbundet støttet det de kaller en viktig lavlønnskamp.

Det er varslet opptrapping av streiken, slik at rundt 7700 hotellansatte over hele landet vil være omfatten av streiken innen utgangen av denne uka.

Lokale forhandling vanlig i privat sektor

Fellesforbundet gikk til streik blant annet fordi arbeidsgiversiden avslår kravet om lokalforhandlingsrett.

– Lokale forhandlinger har vært vanlig for ansatte i privat sektor i veldig mange år, bortsett fra for ansatte i servicebransjen. Vi støtter fellesforbundet på at også de serviceansatte skal få anledning til å fremme sine krav lokalt og ut fra bedriftenes lønnsomhet slik at også de kan få del i den verdiskapingen som de i høyeste grad har bidratt til gjennom arbeidsinnsatsen sin, sier forbundsleder Mette Nord.

I solidaritet med de streikende avlyser Fagforbundet alle arrangementer, kurs og konferanser som skulle vært gjennomført på de stedene som er tatt ut i streik, eller arrangementene blir flyttet til andre hoteller og restauranter med tariffavtale.

– Støtten varmer

St. Olavs plass utenfor Scandic Edderkoppen ble etter hvert fylt opp av både folk og faner. Her var streikende fra alle de streikeuttatte hotellene i Oslo, og tillitsvalgte og medlemmer fra mange LO-forbund.

Hovedtillitsvalgt Henning Jäger ved Hotell Bristol i Oslo var glad for den helhjertede støtte fra forbundsleder Mette Nord og alle de andre.

– Vi trenger all den støtten vi kan få, og det varmer skikkelig å se at så mange har møtt opp, sier han.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy