JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Reagerer på planer om ny behandlingsinstitusjon

Fagforbundet: –Jeg kan nesten ikke forstå at det etter så mange lovbrudd skal være mulig bare å bytte ut noen navn og starte på nytt

Styrelederen: Ingen kommentar

SKEPTISK: Susanne Bakke i Fagforbundet Tvedestrand stiller seg tvilende til at driverne bak nå nedlagte Care Service AS tar med seg de riktige lærepengene inn i driften av nye Holt Behandlingssenter.

SKEPTISK: Susanne Bakke i Fagforbundet Tvedestrand stiller seg tvilende til at driverne bak nå nedlagte Care Service AS tar med seg de riktige lærepengene inn i driften av nye Holt Behandlingssenter.

Werner Juvik

– Jeg er bekymret for både fremtidige brukere og ansatte som får en arbeidsgiver som er dømt til å betale erstatning og saksomkostninger, men som ikke var tøff nok til å møte opp i Agder tingrett og ta ansvar for sine handlinger, sier Susanne Bakke, Fagforbundets representant i Tvedestrand.

2021050310310020210503103516

ronnaug.jarlsbo@fagbladet.no

ola.tommeras@fagbladet.no

Samme dag som styrelederen i stiftelsen Holt behandlingssenter fikk godkjenning til å starte behandling på Englegård, ble hans tidligere rusinstitusjon på Englegård dømt til å betale erstatning til to tidligere ansatte.

Fagforbundets Susanne Bakke i Tvedestrand er bekymret over vedtaket som gir Stiftelsen Holt behandlingssenter tillatelse til å starte opp rusomsorg på det tidligere pensjonatet Englegård utenfor Tvedestrand.

– Hvorfor skal vi tro på dem nå? spør hun.

Dømt

Da selskapet Care Service AS drev rusinstitusjon på Englegård, hadde Fagforbundet fem medlemmer i arbeid der. Alle fem trengte bistand fra fagforeningen – to av dem i forbindelse med oppsigelser som endte i rettssak.

Rusinstitusjonen ble stengt etter knusende kritikk. Nå får sjefen mulighet til å starte på nytt

26. April avsa Agder tingrett dom i saken: Oppsigelsene av de to Fagforbund-medlemmene ble kjent ugyldige og Care Service AS ble dømt til å betale erstatning og saksomkostninger for til sammen 750.000 kroner.

Styreleder i Care Service AS var Jørn Hellevik, som også er styreleder i selskapet Refsor AS – som leide ut Englegård til Care Service.

Samme dag som dommen mot Care Service falt i Agder tingrett, ga Helfo stiftelsen Holt behandlingssenter, hvor Jørn Hellevik også er styreleder, tillatelse til å drive rusbehandling. I Care Services gamle lokaler på Englegård.

Godkjenningen forutsetter blant annet at bemanningen har nødvendige autorisasjoner. Foreløpig er ingen ansatt i stiftelsen.

Etterlyser konsekvenser

Fagforbundets representant i Tvedestrand, Susanne Bakke, sier forbundet står klart til å bistå nye ansatte hvis driften skulle starte opp igjen.

{s1}

– Akkurat nå har vi ingen medlemmer på Englegård eller hos Stiftelsen Holt. Det må vi forholde oss til, men hvis de skulle åpne igjen, er vi mer enn gjerne til stede for medlemmene våre. Når det er sagt, kan jeg nesten ikke forstå at det etter så mange lovbrudd skal være mulig bare å bytte ut noen navn i en søknad og så starte på nytt. Det kan da ikke være så lett å gi tjenester til ei av de mest sårbare gruppene i samfunnet, sier Bakke.

Hun legger til:

– Alle kan gjøre feil, men når de er av en slik karakter som lovbruddene på Englegård, så lurer jeg på hvor konsekvensene er? Det står i vedtaket om ny godkjenning at det forutsetter at bemanningen har nødvendige autorisasjoner. Dette ble ikke fulgt under Care Service AS sin drift. Hvorfor skal vi tro at det blir bedre nå når institusjonen ledes av samme person?

Samme sted – samme sjef: – Det er virksomheten som søker, ikke personen

TAUS: – Ingen kommentar, sier Jørn Hellevik, styreleder i nedlagte Care Service AS, nyopprettete Holt Behandlingssenter og eiendomsselskapet Refsor AS.

TAUS: – Ingen kommentar, sier Jørn Hellevik, styreleder i nedlagte Care Service AS, nyopprettete Holt Behandlingssenter og eiendomsselskapet Refsor AS.

Pål Yngve Berg, Agderposten

– Ingen kommentar

Etter å ha forsøkt å få kontakt med Jørn Hellevik i flere uker, for å få tilsvar og utdypende kommentarer om driften i flere av virksomhetene han er styreleder i, fikk Fagbladets journalist ham i tale på telefon fredag 30. april:

– Dere har jo nå fått godkjenning fra Helfo til drift?

Jørn Hellevik: – Ja.

Fagbladet: – Det opprører blant andre Fagforbundets representant i Tvedestrand. Jeg kan lese opp noe av det hun sier, sånn at du kan kommentere uttalelsene?

Jørn Hellevik: – Nei, jeg trenger ikke å høre det. Jeg vet allerede at jeg ikke har noen kommentar.

Fagbladet: – Hun kritiserer dere blant annet for ikke å møte opp i retten da dere ble dømt til å betale erstatning og saksomkostninger til to personer som er usaklig oppsagt?

Jørn Hellevik: – Ingen kommentar.

Fagbladet: – Er det noe du har lyst til å si, nå som du har mulighet?

Jørn Hellevik: – Jeg har ingen kommentar, jeg.

Fagbladet: – Når kommer dere til å ansette folk?

Jørn Hellevik: – Det har jeg heller ingen kommentar til.

Fagbladet: – Kan du ikke bare svare på det?

Jørn Hellevik: – Jeg må bare gjenta at jeg har ingen kommentar.

Fagbladet: – Kommer vi til å se drift på Englegård i nærmeste framtid?

Jørn Hellevik: – Det har jeg heller ingen kommentar til.

Fagbladet: – Du vil ikke benytte deg av muligheten til å si noe?

Jørn Hellevik: – Jeg har faktisk ingen kommentar til det heller.

Rusinstitusjonen dømt til å betale oppsagte 750.000 kroner. Slipper trolig unna

Jeg kan nesten ikke forstå at det etter så mange lovbrudd skal være mulig bare å bytte ut noen navn i en søknad og så starte på nytt

Susanne Bakke, Fagforbundet Tvedestrand

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy