JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundet sender penger: – Palestinerne trenger vår støtte nå

– Palestinerne i Gaza er hardt rammet av bombardementer. Nå må vi støtte dem med mat, vann og hygieneartikler, sier Sissel Skogheim.

– Palestinerne i Gaza er hardt rammet av bombardementer. Nå må vi støtte dem med mat, vann og hygieneartikler, sier Sissel Skogheim.

August Tekrø

Fagforbundet gir 100.000 kroner til nødarbeid i Gaza. Sissel M. Skoghaug oppfordrer også andre til å støtte palestinerne.

2021052611151620210526141733

karin.svendsen@fagbladet.no

– Palestinerne i Gaza har i lang tid levd under umenneskelige forhold. De siste dagenes bombing har forverret situasjonen ytterligere. Derfor trenger palestinerne vår hjelp nå, sier Sissel M. Skoghaug, nestleder i Fagforbundet.

Store ødeleggelser

Skoghaug minner om at palestinerne både i Gaza og på Vestbredden har kjempet mot okkupasjon og undertrykking i generasjoner.

– Sivilbefolkningen har ingen mulighet til å flykte når Israel angriper Gaza. Etter elleve dagers bombarderinger fra Israel er mye ødelagt. Nå trenger menneskene i Gaza både mat, vann og hygieneartikler i et stort omfang, sier hun.

Lider fremdeles

– Selv om bombingen nå har opphørt, er ikke lidelsene over, sier nestlederen i Fagforbundet.

Hun understreker at mange av dem som overlevde disse elleve grusomme dagene, fra før hadde gjennomlevd flere kriger.

– Bombingen er svært skremmende for barn samtidig som det retraumatiserer store deler av befolkningen, sir hun.

{u1}

Livreddende nødhjelp

243 palestinere er drept. 66 av disse var barn. Flere hundretusen voksne og barn mangler vann og mat. Mer enn 15.000 familier har mistet sine hjem, og en halv million har ikke tilgang til strøm. Behovet for livreddende nødhjelp er enormt.

Fagforbundet støtter derfor Norsk Folkehjelps arbeid i Gaza med 100.000 kroner umiddelbart.

– Samtidig oppfordrer vi enkeltmennesker og andre organisasjoner til å støtte palestinerne, sier Fagforbundets nestleder, som selv har sett den viktige jobben Norsk Folkehjelp gjør for dem.

«Det er spesielt å oppleve trakassering på så nært hold»

Pål Andreas Christiansen er en av Fagforbundets Palestina-ambassadører. – Det er spesielt å oppleve trakassering på så nært hold i moderne tid, sier han.

MARTE BJERKE

Pål Andreas Christiansen er nestleder og hovedtillitsvalgt i Fagforbundet Fredrikstad. Han har vært i Palestina flere ganger, blant annet med Fagforbundet og Norsk Folkehjelp.

– Min fanesak er Palestina og palestinernes rettigheter, forteller han.

Hver forbundsregion i Fagforbundet har en eller to Palestina-ambassadører. Christiansen er en av ambassadørene i Viken. Urettferdigheten er drivkraften bak engasjementet hans:

– Det grunnleggende menneskeverdet som jeg synes palestinerne blir fratatt. Urettferdighet er et viktig begrep for meg, og det å ha vært i Palestina, gjør at du får et sterkere engasjement. Her i Fredrikstad er det også mange palestinere bosatt, som jeg har kontakt med. De er et fantastisk folkeslag med en livsglede utover det vanlige.

– Jeg håper jeg kan være et sannhetsvitne og liker å snakke om «facts on the ground», sier Pål Andreas Christiansen som er en av Fagforbundets Palestina-ambassadører.

– Jeg håper jeg kan være et sannhetsvitne og liker å snakke om «facts on the ground», sier Pål Andreas Christiansen som er en av Fagforbundets Palestina-ambassadører.

Marte Bjerke

– Hva betyr innsatsen din i den store sammenhengen?

– Jeg håper jeg kan være et sannhetsvitne og liker å snakke om «facts on the ground». Jeg tar ikke stilling til religiøse spørsmål eller hvem som eier hva. Jeg tror det betyr mye for palestinerne at vi tar historiene med hjem og formidler dem videre, sier Christiansen.

Han er stolt av Fagforbundet og den jobben de gjør sammen med Norsk Folkehjelp i Palestina.

– Det er utrolig imponerende, rett og slett. Jeg prøver å være med å påvirke her hjemme, det kan for eksempel være i saker om innkjøp til Fredrikstad kommune, forteller Christiansen.

Slik kan du støtte Norsk Folkehjelps arbeid i Gaza:

Direkte: krisekonto 5005.14.00000

Vipps: 10145

SMS: send GAZA til 2160 (250 kr)

Facebook: Hjelp til Gaza nå!

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy