JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LO-kongressen 2017

Fagforbundet vil ha inn nytt kapittel om utdanning i LOs handlingsprogram

OFFENSIV UTDANNINGSPOLITIKK: Fagforbundets Mette Henriksen Aas vil at LO skal ha en offensiv utdanningspolitikk.

OFFENSIV UTDANNINGSPOLITIKK: Fagforbundets Mette Henriksen Aas vil at LO skal ha en offensiv utdanningspolitikk.

Ole Palmstrøm

– Utdanning er velferdsstatens grunnmur. Derfor trenger vi et offensivt LO på dette området, sa Fagforbundets Mette Henriksen Aas da hun ba kongressen si ja til et nytt utdanningskapittel i handlingsprogrammet.

2017050916535120170509234928

per.flakstad@fagbladet.no

Fagforbundet har foreslått et helt nytt kapittel inn i LOs handlingsprogram.

– Forslaget, slik det nå ser ut, er for defensivt når det gjelder livslang læring. Det er helt avgjørende for at velferdsstaten skal lykkes med å skape og opprettholde et opplæringssystem som er utjevnende, inkluderende og tilgjengelig for alle, sa Mette Henriksen Aas.

Hun ble fulgt opp av Anne Finborud fra Skolenes Landsforbund (SL) som også oppfordret kongressen til å ta inn det nye kapitlet.

Terje Moen fra SL fulgte opp senere på kvelden: – Når Fagforbundet, SL, Fellesorganisasjonen og Musikernes Fellesorganisasjon leverer et likelydende forslag, så bør redaksjonskomiteen lytte, sa han.

Sent tirsdag kveld gikk også Sahar Azari fra NTL og Bjørn Nedreaas fra Forbundet for ledelse og teknikk opp på talerstolen og ba kongressen støtte forslaget.

SL-leder Anne Finborud: – Fellesskolen knapt nevnt i LOs handlingsprogram

Flere ansatte i barnehagene

Mette Henriksen Aas oppfordret hele kongressen til å si ja til det nye kapittelet, og mente det er viktig at LO har en tydelig og offensiv barnehage- skole og opplæringspolitikk.

I Det foreslåtte kapitlet heter det blant annet at LO vil kjempe det blir flere ansatte i barnehagen, noe som skal sikres gjennom en bemanningsnorm. Videre skal LO kjempe for at målet om 25 prosent barne- og ungdomsarbeidere og 50 prosent barnehagelærere kan nås.

Gratis barnehage og SFO

I tillegg vil Fagforbundet at LO skal arbeide for at barnehagetilbudet skal være gratis for alle som ønsker plass til sine barn. Det det målet kan når, må egenandelen være så lav at alle familier har råd til å ha barna i barnehage.

Fagforbundet vil også at LO skal jobbe for at skolefritidsordningen skal være gratis, og for at bemanningen i SFO skal styrkes.

Hele utdanningssystemet

I tillegg inneholder det nye kapitlet offensive målsettinger som LO skal arbeide for innenfor grunnskolen, lærlinger, fagskolene og høyere utdanning.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy