JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundet vil ha nasjonal produksjon av smittevernutstyr

Mette Nord

Mette Nord

Ole Palmstrøm

Fagforbundet mener Norge både må produsere selv og ha beredskapslager av smittevernutstyr etter tilfeller i helsevesenet der ansatte har stått uten utstyr.

2020050411234620200504112344

Etter erfaringene fra koronautbruddet, hvor mange helsearbeidere har opplevd å måtte jobbe uten grunnleggende smittevernutstyr, mener leder Mette Nord i Fagforbundet at det trengs en ny nasjonal ordning hvor kritisk utstyr og medisiner må produseres og lagres, skriver Klassekampen.

Fagforbundet er Norges største fagforbund og har med sine 395.000 medlemmer organiserte både i kommunale omsorgstjenester og helsevesenet.

Les Fagbladets spesialside om viruskrisa

– Det er ikke akseptabelt at folk må jobbe med livet som innsats. Selv om det ikke bedriftsøkonomisk sett er lønnsomt å ha ting på lager, kan vi ikke tenke slik når det gjelder samfunnet, sier hun til avisa.

Nord gir ikke uttrykt støtte til Rødt-leder Bjørnar Moxnes som i forrige uke tok til orde for at staten skulle ta tilbake Norsk Medisinaldepot, som ble privatisert i 2001, men sier det høres fornuftig ut.

– Det vi har sagt er at vi må ha nasjonal kontroll. Det er staten som har de nødvendige verktøyene for å kunne produsere og sikre at vi har det vi trenger, sier Nord.

Følg Fagbladet på Facebook

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy