JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidslinja

Fagforbundets leder med klar trygde-beskjed til Ap-landsmøtet

– Barn skal ikke utestenges fra fritidsaktiviteter fordi foreldrene har dårlig råd, sier Mette Nord.

– Barn skal ikke utestenges fra fritidsaktiviteter fordi foreldrene har dårlig råd, sier Mette Nord.

Jan-Erik Østlie

– Trygdeytelsene kan ikke være så lave at folk ikke kan leve av dem, sier leder i Fagforbundet Mette Nord. Hun krever en skikkelig økning.

2023050509281320230505092810

– Barnefamilier, flyktninger og minstepensjonister skal ikke behøve å stå i kø utenfor Fattighuset for å få mat på bordet, sa Fagforbundet-lederen da hun talte til Ap-landsmøtet torsdag.

Hun sitter også i sentralstyret til Arbeiderpartiet.

– Barn skal ikke utestenges fra fritidsaktiviteter fordi foreldrene har dårlig råd. Det er de med minst som merker det mest når matprisene øker, strømmen blir dyrere og renta stiger, påpekte hun.

– Det vil alltid lønne seg å jobbe

Fagforeningstoppen kastet seg med det inn i debatten som har gått i partiet om den såkalte arbeidslinjen, og prinsippet om at det skal lønne seg å jobbe.

– Det vil alltid lønne seg å jobbe for de som har muligheten. Ingen må heller bli straffet for å starte i jobb etter at de har vært på ytelser, slo hun fast.

Nord tok også til orde for å slutte å kreve tilbakebetalt til Nav for trygdeytelser man har fått, hvis man i løpet av året har kommet seg helt eller delvis i arbeid.

Vil løfte både lavlønn og ytelser

Hun mener at det er like selvsagt at ytelsene må økes, som at hele laget skal løftes i lønnsoppgjøret.

– Det er ikke trygdeytelsene som må holdes nede – det er lavlønnsyrkene som må løftes opp gjennom et organisert arbeidsliv. Vi skal løfte hele laget både i lavlønnsyrker og de som lever av varige trygdeytelser.

– De som er varig utenfor arbeidslivet, har krav på et verdig liv. De skal heller ikke bli mistenkeliggjort fordi de er syke og uføre.

Samtidig mener fagforeningstoppen at innsatsen for å hjelpe folk i arbeid må styrkes.

– Noen trenger hjelp for å komme ut i arbeidslivet. Og den hjelpen må de få sånn at de kan oppleve mestring. Vi bør ikke skrote arbeidslinjen, men tvert imot fylle den med arbeiderpartiets innhold.

(©NTB)

peter.talos@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy