LO-kongress 2017

Hvem skal ut?

Fagforbundets Roger Haga Heimli ikke lenger trygg på å bli nestleder i LO

Roger Heimli, LO-kongressen 2017

Roger Heimli, LO-kongressen 2017

Per Flakstad

Etter det FriFagbevegelse og Fagbladet erfarer, kan Roger Haga Heimli fra Fagforbundet bli droppet som Fagforbundets kandidat til nestledervervet i LO.

2017050912130020170509171034

helge@lomedia.no

hege.bakken@fagbladet.no

Roger Haga Heimli var før LO-kongressen nærmest spådd en sikker nestlederplass i LO-ledelsen. Fredag ble Kristin Sæther fra Trondheim lansert som Fagforbundets andre kandidat til ledelsen.

Blir dette den nye LO-ledelsen?

Innrømmer at posisjonen er truet

Nå innrømmer Heimli selv at hans posisjon i ledelsen er truet. Dermed kan det være duket for to kvinnelige nestledere i LO.

Heimli innrømmer overfor fagbladet.no og frifagbevegelse.no at han var forberedt på at det ville skje endringer da Fagforbundet spilte inn sin andre kandidat dagen før LO-kongressen startet. Han er også forberedt på å falle helt ut av valgkomiteens endelig innstilling.

– Når det er valg på kongressen er det mye som spiller inn. Kjønn, geografi, små og store forbund. Så her er ingen ting garantert, er hans kommentar når han blir konfrontert med rykter som går i kongress-salen.

Ingen i valgkomiteen vil kommentere lederkabalen så tidlig i prosessen.

Følg oss på Facebook

Sæther høyere

Kristin Sæther ble lansert som Fagforbundets andre kandidat. Da fremmet Handel og Kontor krav om at det måtte bli en kvinne som blir valgt som 1. nestleder. Roger Haga Heimli var den andre nestlederkandidaten, noe som ville åpne veien for Peggy Hessen Følsvik som 1. nestleder.

Kristin Sæther Fagforbundet Trondheim

Kristin Sæther Fagforbundet Trondheim

Kathrine Geard

Hvis Haga ofres av Fagforbundet for at Renée Rasmusen skal unngå å bli vraket, vil det føre til at Følsvik ikke lenger er en så opplagt kandidat som 1. nestleder. For om Fagforbundet gir fra seg en kandidat, vil de ha noe tilbake.

Da kan Kristin Sæther bli 1. nestleder og dermed lederens stedfortreder.

Kristin ble spurt på fredag om hun ville sitte i LOs toppledelse

Massiv støtte

Det er tilsammen spilt inn 10 navn til åtte plasser i LO-ledelsen. Av de åtte i dagens ledelse er det bare to ledige plasser. Gerd Kristiansen og Tor-Arne Solbakken går ut grunnet aldersgrensen.

Nye forslag er Roger Haga Heimli og Kristin Sæther fra Fagforbundet, Mimmi Kvisvik fra Fellesorganisasjonen og Julie Lødrup fra NTL.

Det virker som Lødrup er garantert å komme inn. Fagforbundet er også garantert en representant i ledelsen.

I utgangspunktet ble Kristin Sæther i realiteten stilt opp mot Renée Rasmussen. Det har senere utviklet seg til et opprør blant de små forbundene som ser på henne som viktig i forhold til arbeidet som er påbegynt med frilansere, næringsdrivende og personer med høy utdannelse i LO.

Innen Musikernes Fellesorganisasjon er det tilløp til opprør. Flere har pekt på muligheten for å gå over til forbund utenfor LO hvis Rasmussen blir kastet ut av ledelsen.

Nå viser det seg at Fagforbundet kan sitte med nøkkelen.

Dette er snittlønna i over 300 yrker

Disse 27 yrkene gikk ned i lønn i fjor

Lines yrke er et av Norges dårligst betalte

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy