JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fagforbundets rus-nei skaper sterke reaksjoner i LO-familien: – Skuffet og fortvilet

– Jeg blir fortvila, sier FO-leder Mimmi Kvisvik etter Fagforbundets vedtak.

– Jeg blir fortvila, sier FO-leder Mimmi Kvisvik etter Fagforbundets vedtak.

Hanna Skotheim

– Vi har over 40 år med erfaring som viser at straff og stigma ikke hjelper. Det skader og presser de mest sårbare i en retning hvor de ikke ser alternativer til rus, sier Mimmi Kvisvik, leder i LO-forbundet Fellesorganisasjonen (FO).

2021031913522620210319135237

knut.nygaard@fagbladet.no

Fagforbundet, LOs største forbund, tar avstand fra regjeringens rusreform.

«Høyreregjeringens forslag er ikke en helsereform, men i første rekke en avkriminaliseringsreform», skriver landsstyret i Fagforbundet i en uttalelse. Klassekampen var først ute med nyheten.

Etter Fagforbundets landsstyrevedtak kommer det inn mange reaksjoner. Mange medlemmer uttrykker sterk misnøye med vedtaket, og flere sentrale tillitsvalgte var raskt ute med denne reaksjonen fredag formiddag.

Fellesorganisasjonen (FO) har gitt sin fulle støtte til reformen. Leder Mimmi Kvisvik forklarer dette med at hennes medlemmer jobber tett på dem som blir berørt av dagens ruspolitikk, og ser behovet for endring.

Kvisvik er enig i at forebyggings- og behandlingsdelene av reformen må styrkes, men advarer sterkt mot å forkaste prinsippet om å avkriminalisere narkotikabruk for alle.

Forbundet på sin side tar klart avstand fra prinsippet om en generell avkriminalisering av narkotikabruk og besittelse av narkotika til eget bruk.

– Avkriminalisering er en helt nødvendig grunnplanke for å lykkes med omlegging av ruspolitikken, sier Kvisvik til Klassekampen.

Hun sier at hun er skuffet over vedtaket fra Fagforbundet.

– Jeg blir fortvila. De er i sin fulle rett til å fatte de vedtakene de vil, men med det omfattende kunnskapsgrunnlaget og erfaringene som ligger til grunn for reformen, så kom dette som et sjokk.

Hun oppfordrer Aps landsmøte om å legge faglig anbefalinger, ikke følelser, til grunn når de skal avgjøre reformens skjebne.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy