Fagforbundets Vibeke vant Hedda-pris

VANT: Vibeke Blydt-Hansen (i midten) vant Heddapris for lyddesign sammen med Alf Lund Godbolt, Elisabeth Nesset og Norunn Standal.

VANT: Vibeke Blydt-Hansen (i midten) vant Heddapris for lyddesign sammen med Alf Lund Godbolt, Elisabeth Nesset og Norunn Standal.

Skjalg Vold

Det ble Vikebe Blydt-Hansen blant Fagforbundets medlemmer som endte med den prestisjetunge Hedda-prisen som ble delt ut søndag.

2018061820180618131437

per.flakstad@fagbladet.no

Fagforbundets medlemmer gjør viktige jobber bak scenen på norske teatre, og i klassen for audiovisuell design hadde forbundet medlemmer i alle de tre forestillingene som var nominert.

Prisen gikk til blant andre Vibeke Blydt-Hansen. Hun har hatt ansvar for lyddesign til «Antigone» på Det Norske Teatret, og hun var nominert sammen med Elisabeth Mørland Nesset for slagverk, Alf Lund Godbolt for komposisjon og Norunn Standal for lysdesign.

Tre medlemmer av Fagforbundet er nominert til Heddaprisen

Inspirasjon

– Jeg er selvsagt veldig glad. Akkurat nå er jeg i ferd med å gå over i feriemodus, men til høsten blir det ny giv med forestillingen «Nila og den store reisa». Det er klart en slik pris gir inspirasjon til å gi det lille ekstra når vi skal i gang med ny forestilling, sier Vibeke Blydt-Hansen som har arbeidet med lyd og teater i 17 år.

Det var lyddesignet til forestillingen Antigone som vant Hedda-prisen. «En sømløs forestilling blir skapt når ulike elementer flyter sammen og går over i hverandre uten brudd. Likevel opplever tilskuerne at hvert element for seg er absolutt nødvendig for helheten. Oppsetningen utspiller seg i et stort rom med få aktører og minimalt med rekvisitter. Desto viktigere blir musikken og lysbruken. Langt på vei er det lyd og lys som definerer oppsetningen prisen gis for.», skriver juryen i sin begrunnelse.

Flere nominerte

De andre nominerte fagforbundsmedlemmene var lysdesigner Haakon Espeland for «Chaplin: Diktatoren» ved Rogaland Teater og Jim-Oddvar Hansen for lyddesign til «The Sound of Music» ved Hålogaland Teater og Nordnorsk Opera og Symfoniorkester.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy