Fagforeningsfolk ønsker maktskifte i oljebyen

LO-tillitsvalgte Bjørn Johannesen, Per Walther Lassen og Signe Sirevaag Thorsen stiller til valg i Stavanger og håper å vippe de borgerlige av pinnen.

LO-tillitsvalgte Bjørn Johannesen, Per Walther Lassen og Signe Sirevaag Thorsen stiller til valg i Stavanger og håper å vippe de borgerlige av pinnen.

privat

VALG 15: Etter å ha gått LO-skolen og deretter på SAMMEN-akademiet, var veien kort til å bli kandidat for Arbeiderpartiet i Stavanger i valget for LO-tillitsvalgt Per Walther Lassen. Han og de andre LO-tilitsvalgte på lista håper på maktskifte i oljebyen.

2015090810455320150914105927

Nina.hanssen@lomedia.no

Stavanger Arbeiderparti har tre LO-tillitsvalgte på årets valgliste.

I tillegg til Lassen, som til vanlig er tillitsvalgt i Norsk Arbeidsmandsforbund (NAF), stiller også tillitsvalgt i Fagforbundet, Bjørn Johannesen og leder for Fagforbundets avd. 469 for ansatte i Fylkeskommunen, Signe Sirevaag Thorsen.

Sirevaag går til valg under slagordet «Trygge ansatte er kommunens viktigste ressurs», mens kollegaen Bjørn Johannesen går til valg med slagordet "Med hjerte for neste generasjons fagarbeidere".

Bekymret for arbeiderhistorien

Per Walther Lassen (35) kommer fra jobben som vekter i Securitas stiller til valg for første gang etter at han for tre år siden meldte seg inn i Arbeiderpartiet. Han står i dag på å 36. plass på lista.

Tidligere i år gikk han SAMMEN-akademiet sammen med andre unge tillitsvalgte. Gjennom skoleringen har han lært mye om solidaritet og ikke minst arbeiderhistorien.

Han er bekymret over at han møter unge AUFere som kun kjenner historien til Arbeiderpartiet og ikke til hele arbeiderbevegelsen.

– Jeg har lært mye og blitt veldig inspirert. I høst har jeg bestemt meg for å studere nordisk språk og litteratur på universitetet. Gamle hunder kan lære nye triks vet du, sier han med et glimt i øyet.

Motivert

35-åringen er også motivert til å gå inn i politikken i Stavanger. For han var det en selvfølge å stille i årets valg.

– Det var et bevisst valg. Gjennom fagforeningene kan vi kjempe for saker, men skal vi endre noe, må vi selv inn i politikken. Nå håper jeg at vi som kommer fra fagbevegelsen får mange nok stemmer til å komme inn, slik at vi kan endre sammensetningen i bystyret. For oss er det uaktuelt å samarbeide med Frp. Vi ønsker å ta partiet mer i venstre. Vi vil få slutt på stoppeklokkehysteriet i omsorgssektoren, sier han.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy