Dette er viktig for lønna di:

Fare for storstreik fra i morgen: – Heller streik enn nulloppgjør, sier klubbleder.

VIL HA RESULTATER: Medlemmene til klubbleder Espen Johannessen ved Norsk Gjenvinning Metall i Fredrikstad vil ikke nøye seg med et nulloppgjør, som i realiteten betyr lønnsnedgang.

VIL HA RESULTATER: Medlemmene til klubbleder Espen Johannessen ved Norsk Gjenvinning Metall i Fredrikstad vil ikke nøye seg med et nulloppgjør, som i realiteten betyr lønnsnedgang.

Håvard Sæbø

Om ett døgn kan storstreiken i industrien være et faktum. Det som skjer i lønnsoppgjøret i frontafaget får stor betydning for lønna di også.

2020082014532620200820145425

eline@lomedia.no

– Folk her er utålmodige og vil ikke godta et nulloppgjør, sier klubbleder i Norsk Gjenvinning Metall.

Om et døgn kan de være ute i streik, sammen med 27.000 andre industriarbeidere.

– Folk drar meg i skjorta og spør stadig etter nytt fra tariffoppgjøret. Mange er veldig spente på resultatet i årets oppgjør.

Det sier klubbleder ved Norsk Gjenvinning Metall, Espen Johannessen.

– Ingen tvil om hva folk her er mest opptatt av. Kronetillegget. Alle går på minstelønn, så det er veldig viktig for oss hva de som forhandler nå oppnår, sier Johannessen.

De aller fleste av medlemmene hans er positive til å dra på seg streikevesten fredag morgen, dersom det blir konflikt i årets frontfagoppgjør.

Sjekk lista over hvor ansatte kan bli tatt ut i streik

Nullkravet fra Norsk Industri

Snart får de fasit, sammen med 27.000 andre industriarbeidere.

Fristen for en enighet mellom Fellesforbundet og Norsk Industri løper ut ved midnatt, natt til fredag. Ofte går meklingen hos Riksmekleren på overtid, men medlemmene er streikeklare fra fredag morgen.

– Hvis det er noen å kjefte på i dette oppgjøret, så er det Norsk Industri og deres krav om null. Det betyr jo lønnsnedgang i realiteten. Folk her er lei av magre oppgjør, sier klubbleder Johannessen.

Han mener det er helt feil dersom pandemien og krisa de siste månedene skal styre alt, selv om forventningene nok er jekket noe ned i forhold til hva de var i februar.

Heller streik enn null

Det er et stort engasjement her. Folk kommer til å bli sure dersom lønna ikke øker, forteller klubblederen.

Bedriften Norsk Gjenvinning Metall har sju avdelinger spredt over hele landet. Her i Fredrikstad er det knusing av metallskrot og biler, så de blir klare for smelteverk, som er den største delen av virksomheten. Omtrent 30 av de ansatte er organiserte i Fellesforbundet og skal streike dersom det blir konflikt.

– Som tillitsvalgt må jeg si jeg håper på en løsning uten streik. Å stå stille her er ikke bra for oss, og vi kan miste kunder, sier Johannessen.

Han frykter at stillstand igjen kan gå ut over folk som er i prøvetid. Klubben jobber hardt for å øke antall fast ansatte ved bedriften.

– Men la det være sagt. Vi streiker heller enn å få null, sier klubblederen.

Denne mannen mener vi bør forhandle lønna ned

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy