JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fare for streik etter at dyrepleierne stemte ned resultatet i lønnsoppgjøret

Lena Knutli

Et flertall av dem som stemte i uravstemningen sa nei til forhandlingsresultatet for dyrepleiere og klinikkassistenter. Dermed blir det mekling og fare for streik.

2022100509324920221005161105

per.flakstad@fagbladet.no

I forhandlingene i september ble Fagforbundet og NHO enige om at dyrepleiere og klinikkassistenter skal ha minimum 11.700 kroner i lønnstillegg. Samtidig var de enige om at minstelønnssatsene skulle økes med 15.000.

I tillegg skulle det gjennomføres lokale forhandlinger, og resulatene av dem skulle legges oppå det generelle tillegget. Partene ble også enige om at arbeidsgiver skal dekke utgiftene til vaksine mot rabies og stivkrampe.

Dette er ikke godt nok mener et flertall i uravstemningen om resultatet.

Her er resultatet som ble stemt ned.

Det var 67 prosent av medlemmene som stemte, og av dem sa 55,5 prosent nei mens drøyt 42 prosent stemte ja.

Dermed går oppgjøret til mekling hos Riksmekleren. Dato for mekling er ikke fastsatt, men Fagforbundet skriver på sin nettside at det sannsynligvis vil skje i løpet av høsten. 

Dersom meklingen ikke lykkes blir det streik. 

En annen konsekvens av at resultatet ble stemt ned, er at dyrepleiere og klinikkassistenter ikke får lønnstillegg før det foreligger et godkjent resultat – enten etter mekling eller etter en streik.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy