JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fikk ikke gjennomslag for å erstatte høyere utdanning med høyskole og universitetsutdanning

Karianne Sten Solheim fikk ikke gjennomslag, men er fornøyd med å ha sådd et frø om at begrepet «høyere utdanning» er problematisk for mange.

Karianne Sten Solheim fikk ikke gjennomslag, men er fornøyd med å ha sådd et frø om at begrepet «høyere utdanning» er problematisk for mange.

Leif Martin Kirknes

Fagforbundet fikk ikke medhold i å erstatte «høyere utdanning» med andre begreper. Karianne Sten Solheim, er likevel fornøyd med at dette ble en debatt på LO Kongressen.

2022060313275320220603133226

per.flakstad@fagbladet.no

– Flere av våre medlemmer opplever at når man sier at noen har høyere utdanning, betyr det at de selv har lavere utdanning. Det sa Karianne Sten Solheim, som er nestleder i Fagforbundet Innlandet, om bakgrunnen for at Fagforbundet ønsker å skrote begrepet.

– I Fagforbundet jobber vi for å få endret begrepet, og jeg håper LO vil følge etter. Jeg tenker at vi uansett må starte et sted, sa hun.

Fagforbundet vil skrote begrepet «høyere utdanning». FO er imot.

Forslaget ble avvist før LO Kongressen, men reist på nytt under selve kongressen. Men det ble ikke tatt til følge, og i alle LOs dokumenter brukes fortsatt begrepet «høyere utdanning».

– Det er dette som brukes i alle andre sammenhenger, og da bør også LO fortsette å bruke det videre, sa Terje Olav Olsson da han han la fram redaksjonskomiteens innstilling som avviste forslaget.

– Helt greit for meg. Jeg kommer ikke til å sette forslaget opp mot redaksjonskomiteens innstilling, sa Karianne Sten Solheim.

– Det viktigste var å få en debatt rundt dette for å begynne å bevisstgjøre oss på hva ord og begreper kan bety. Vi fikk en debatt rundt begrepet «høyere utdanning» og har klart å så et frø om at det kan være problematisk for mange, sier Karianne Sten Solheim.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy