JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Habilitet

Finnes satset penger på kursfall for bedrifter i Norsk Industri: – Et dårlig signal

Sindre Finnes jobber som fagsjef i Norsk Industri og satset penger på at arbeidsgiverorganisasjonens bedrifter skulle falle på børsen.

Sindre Finnes jobber som fagsjef i Norsk Industri og satset penger på at arbeidsgiverorganisasjonens bedrifter skulle falle på børsen.

Beate Oma Dahle / NTB

– Et brudd på lojalitetsplikten, sier sjefen i arbeidsgiverorganisasjonen Norsk Industri om aksjehandlene til Erna Solbergs ektemann.

2023092109370620230921093706

Finnes handlet såkalte bear-produkter i flere bedrifter som er medlemmer i NHO-organisasjonen Norsk Industri, der Finnes jobber som fagsjef, melder E24. Bear-produkter gjør at man tjener penger hvis børsen går dårlig.

Blant bedriftene han handlet i, var Norsk Hydro, NEL, Aker Solutions og Yara. Finnes ville dermed tjent penger dersom aksjekursene i disse selskapene skulle falle.

Eva Joly mener Erna Solberg må trekke seg

Norsk Industri-sjefen Stein Lier-Hansen mener handlene er et brudd på lojalitetsplikten.

– Det gir et dårlig signal at en ansatt i Norsk Industri sitter og vedder på at den ene bedriften skal gjøre det bra, og den andre skal gjøre det dårlig. Det bør være opplagt at dette er noe en ansatt ikke skal gjøre. Når det likevel skjer, er det helt åpenbart problematisk for Norsk Industri, sier han til E24.

Videre sier Lier-Hansen at de har hatt tett kontakt med Finnes.

– Vi har daglig kontakt med Sindre og følger ham opp ganske tett. Han er ikke fysisk til stede på jobben, men jobber fra et annet sted, i fred og tro. Når situasjonen har roet seg, blir han nødt til å svare på mange spørsmål blant annet knyttet til lojalitet og hva man skal og ikke skal gjøre i arbeidstiden, sier han.

Sindre Finnes’ advokat, Thomas Skjelbred, sier til E24 at Finnes ikke ønsker å kommentere de omtalte aksjehandlene eller uttalelsen om at han har brutt lojalitetsplikten.

vaktsjef@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy