Firma krever å fjerne tillitsvalgte

- Dette viser at PostNord ikke vil forhold seg verken til de tillitsvalgte eller klubben, skriver Monica Nkechi Okpe i en støtteerklæring til de tillitsvalgte i PostNord på Alfaset.

- Dette viser at PostNord ikke vil forhold seg verken til de tillitsvalgte eller klubben, skriver Monica Nkechi Okpe i en støtteerklæring til de tillitsvalgte i PostNord på Alfaset.

Roy Ervin Solstad

– Fagforeningsknusing, mener fagforeningen.

2017011213170020170112135939

res@lomedia.no

I slutten av februar møtes LO og NHO i Arbeidsretten for å avgjøre om tre tillitsvalgte i Transportarbeiderforbundets klubb ved PostNord sin avdeling på Alfaset i Oslo skal få bli værende i sine tillitsverv eller ikke. PostNord med støtte fra NHO krever hele arbeidsutvalget i klubben fjernet fordi klubben avholdt et medlemsmøte til tross for at bedriften ikke ga tillatelse til å avholde møtet i arbeidstiden.

Bedriften går til rettssak for å få fjernet disse tre tillitsvalgte

– Ubegripelig av PostNord

På et møte i bransjerådsmøtet for spedisjon i Transportarbeiderforbundet tirsdag denne uka, ble bransjerådet informert om situasjonen i PostNord.

– Tidligere har vi lest artikler i Transportarbeideren som beskriver et elendig samarbeidsklima og utallige tvisteprotokoller. Bedriften ønsker tilsynelatende ikke å forholde seg verken til den medlemssterke klubben eller de tillitsvalgte, heter det i en uttalelse fra bransjerådet signert bransjerådsleder Monica Nkechi Okpe.

Hun skriver at klubben på Alfaset som nylig feiret 40 år, er en av de største og mest aktive klubbene innen spedisjon.

– Vi finner det ubegripelig at NHO og PostNord går til arbeidsretten for å få fjernet tre tillitsvalgte. Det virker langt fra troverdig at et avholdt medlemsmøte er årsaken til at bedriften går til et så drastisk skritt.

Vi erfarer at arbeidsdagen for tillitsvalgte stadig blir hardere, og angrepene kan ikke forklares som annet enn forsøk på fagforeningsknusing, heter det i uttalelsen.

Denne bedriften har hatt over 70 tvistesaker på halvannet år

Kan ramme flere

Okpe skriver videre at bransjerådet er skremt over ei utvikling som vipper i arbeidsgiverne og deres organisasjoners favør.

– Om arbeidsretten gir NHO og Postnord medhold vil det, som Frode Danielsen sier i Transportarbeideren, være flere enn de tre som bli tvunget fra sine verv. Derfor støtter bransjerådet i Spedisjon Frode Danielsen, Asbjørn Paulsen og Hasan Boncuk fullt ut og forventer at arbeidsretten kommer til riktig avgjørelse, avslutter Monica Nkechi Okpe på vegne av bransjerådet.

Her er hele uttalelsen fra bransjerådet:

Vi støtter de tillitsvalgte i Postnord

Bransjerådet i Spedisjon ble på møtet 10.januar informert om at Postnord med NHO har stevnet LO, med krav om at arbeidsutvalget i transportarbeiderklubben på Alfset fratas sine verv.

Tidligere har vi lest artikler i Transportarbeideren som beskriver et elendig samarbeidsklima og utallige tvisteprotokoller. Bedriften ønsker tilsynelatende ikke å forholde seg verken til den medlemssterke klubben eller de tillitsvalgte.

Klubben på Alfaset er en av de største og mest aktive klubbene i vårt bransjeområde, som nylig feiret 40 år som slagkraftig klubb med tøffe tillitsvalgte.

Bransjerådet i spedisjon finner det ubegripelig at NHO og Postnord går til arbeidsretten for å få fjernet tre tillitsvalgte. Det virker langt fra troverdig at et avholdt medlemsmøte er årsaken til at bedriften går til et så drastisk skritt.

Vi erfarer at arbeidsdagen for tillitsvalgte stadig blir hardere, og angrepene kan ikke forklares som annet enn forsøk på fagforeningsknusing.

Bransjerådet er skremt over ei utvikling som vipper i arbeidsgiverne og deres organisasjoners favør. Om arbeidsretten gir NHO og Postnord medhold vil det, som Frode Danielsen sier i Transportarbeideren, være flere enn de tre som vil bli tvunget fra sine verv.

Bransjerådet i Spedisjon støtter Frode Danielsen, Asbjørn Paulsen og Hasan Boncuk fullt ut og forventer at arbeidsretten kommer til riktig avgjørelse.

Bransjerådet i Spedisjon

ved Monica Nkechi Okpe

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Telefon:
23 06 40 00
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Besøksadresse:
Keysers gate 15 (4. etasje), Oslo
Postadresse:
Postboks 7003, St. Olavs plass, 0130 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy