JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidsledig

Flere ble arbeidsløse i juli, viser nye Nav-tall

Arbeidsløsheten øker. (Illustrasjonsfoto)

Arbeidsløsheten øker. (Illustrasjonsfoto)

Colourbox

Arbeidsledigheten fortsatte å øke i juli, viser tall fra Nav. I alt 62.000 personer var registrert som helt ledige eller arbeidssøkere på tiltak.

2023073109180020230731091901

frode@lomedia.no

Arbeidsløsheten fortsetter å øke, viser nye tall fra Nav for juli.

62.000 personer var registrert som helt ledige eller arbeidssøkere på tiltak. Dette er opp fra 58.700 personer i juni.

Dette utgjør 2,1 prosent av arbeidsstyrken og er en økning i antall ledige på 1700 personer, justert for normale sesongvariasjoner.

Økningen skjer i de fleste yrker, fylker og aldersgrupper, skriver Nav om utviklingen.

– Normalt med bevegelse

Arbeidsledigheten var høyest i Oslo med 2,7 prosent av arbeidsstyrken. Lavest var den i de tre nordligste fylkene Trøndelag, Nordland og Troms og Finnmark med en bruttoledighet på 1,6 prosent av arbeidsstyrken.

– Det er normalt at det er en del bevegelse på arbeidsmarkedet i juli, blant annet fordi mange er ferdige med utdanning, militærtjeneste eller lignende. Ledigheten holder seg likevel på et lavt nivå, og det er mange ledige stillinger denne måneden. Så det kan være gode muligheter for å komme seg inn på arbeidsmarkedet, sier arbeids- og velferdsdirektør Hans Christian Holte.

Færre ledige stillinger

Samtidig med at ledigheten øker noe, er det registrert en nedgang i antall ledige stillinger på 4 prosent sammenlignet med samme periode i fjor.

I juli ble 26.900 nye stillinger registrert på Arbeidsplassen.no, og flest ledige stillinger er det innen helse, pleie og omsorg med 7.000 stillinger, innen butikk og salg med 2700 stillinger, samt innen reiseliv og transport med 2300 stillinger.

Flere ledige

Justert for normale sesongvariasjoner økte antallet helt ledige og arbeidssøkere på tiltak med 500 personer i juni.

Samlet for juni og juli har arbeidsløsheten økt med 2.200 personer.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy