JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flertall for å bevare Ullevål sykehus i Oslo bystyre

Heiko Junge

Et flertall i Oslo bystyre vil bevare og utvide Ullevål sykehus i stedet for å bygge nytt, stort sykehus på Gaustad.

2022082509525620220825095258

Det er klart etter Oslo kommunes uttalelse til statens sykehusplaner er behandlet i helse- og sosialutvalget og byutviklingsutvalget, skriver NRK.

Alle partier unntatt Høyre og Arbeiderpartiet vil ha full omkamp, selv om dette er avvist en rekke ganger både av dagens og forrige regjering.

– Vi gir oss ikke før vi vinner, fordi vi vet at vi har de beste argumentene. Kapasiteten blir for dårlig, man splitter fagmiljøer, og på Ullevål er det også plass til å bygge ut og videreutvikle helsetilbudet til Oslos innbyggere, sier Morten Edvardsen (Sp).

Selv om Arbeiderpartiet ikke støtter kravet om utbygging på Ullevål fremfor Gaustad, ønsker Oslo Ap sykehusdrift på Ullevål i en eller annen form også i framtida.

– Grunnen er at vi ser at kapasiteten Helse sør-øst har lagt opp til i framtida, er for dårlig. Vi kommer ikke til å ha nok kapasitet med utbyggingen av Aker og Gaustad, sier helsepolitisk talsperson Jon Reidar Øyan.

Alle partier vil ha nytt sykehus på Aker. Oslo bystyre vedtar sin uttalelse om to uker, men staten har siste ord etter at regjeringen besluttet å overkjøre Oslo kommune.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy