JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flertallet vil ha gratis skolemat

FOR: Det største flertallet for gratis skolemat er å finne blant SV-velgerne. Bilde er tatt fra Åmot skole i Telemark der barne- og ungdomsarbeideren på skolen lager skolematen.

FOR: Det største flertallet for gratis skolemat er å finne blant SV-velgerne. Bilde er tatt fra Åmot skole i Telemark der barne- og ungdomsarbeideren på skolen lager skolematen.

Bjørn Harry Schønhaug

Flertallet av norske velgere er enig med venstresiden i debatten om gratis skolemat, viser en ny undersøkelse.

2019071909370020190719100719

Høyres velgere er de eneste som svarer med overvekt på egenandel, viser undersøkelsen Sentio har utført for Fagforbundet, ifølge Dagsavisen.

Velgere i Venstre og Frp er helt delt i spørsmålet, mens det største flertallet for gratis skolemat er å finne blant SV-velgere, der 92 prosent er for.

Barne- og ungdomsarbeider Torunn har servert mat til elevene i ti år

Ikke overrasket

Stortingsrepresentant Fredy Øvstegård (SV) er ikke overrasket over tallene. Han mener at saken handler om gratisprinsippet i skolen, men også om rettferdighet og likhet i velferdsstaten.

– Egenandel for skolemat blir som å vedta klasseforskjeller som et grunnleggende prinsipp. Det vil skape en lagdeling i skolen.

Audun Lysbakken: Fremtidsskolen må gi leksehjelp og gratis mat til alle

Folkehelseminister Sylvi Listhaug (Frp) ønsker å innføre foreldrebetalt skolemat, som ville kostet mellom 300 og 500 kroner i måneden.

– Jeg tror de fleste har råd. Det er jo også en kostnad ved å lage matpakker hver morgen, sa Listhaug i juni. Hun åpnet for egne ordninger for å ivareta barn i lavinntektsfamilier.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy