JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

FN: Situasjonen på Gazastripen er katastrofal

KATASTROFE: FN kommer med en ny uttalelse om situasjonen på Gaza.

KATASTROFE: FN kommer med en ny uttalelse om situasjonen på Gaza.

NTB

FN advarer om at den humanitære situasjonen på Gazastripen er katastrofal. FN og andre humanitære organisasjoner sliter med å fylle behovene til folket.

2024090609291320240906092913

Over én million mennesker i Sør- og Sentral-Gaza mottok ikke matrasjoner i august, ifølge talsperson Stephane Dujarric i FN. Nå mistenker han at det blir tilfellet også i september.

– Det er verdt å gjenta at den humanitære situasjonen i Gaza er katastrofal. Vi har ennå ikke alt det nødvendige for å kunne hjelpe folk på den måten de faktisk trenger, sier Dujarric.

Mellom 19. august og slutten av måneden ble over 450.000 måltider som ble tilberedt i 130 ulike kjøkken, delt ut til familier på Gazastripen. Flere evakueringsordre fra det israelske militæret (IDF) har imidlertid ført til at 70 kjøkken har måttet stenge eller flytte.

– Til tross for de store utfordringene, fortsetter FN og andre humanitære organisasjoner å gjøre alt vi kan for å forsyne palestinerne med livreddende hjelp, legger han til.

Torsdagens oppdatering fra Gazas helsedepartement viser at minst 17 personer ble drept det siste døgnet. I tillegg ble 56 såret.

(©NTB)

uvakt@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy