JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Føler seg oversett: MDG og Rødt er misfornøyde med regjeringskontakt

MDG-leder Una Bastholm vil gjerne ha en prat med Jonas Gahr Støre en gang i året.

MDG-leder Una Bastholm vil gjerne ha en prat med Jonas Gahr Støre en gang i året.

Jan-Erik Østlie

Det har vært stille fra statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) etter valget, mener MDG og Rødt, som ser fram til kontakten han lovet partiene.

2022010709302520220107093025

Støre sa etter høstens valgseier at han ville pleie kontaktene med partiene, men Rødt-leder Bjørnar Moxnes sier det har vært stille de siste fire månedene, skriver Klassekampen.

MDG-leder Une Bastholm sier den siste samtalen var på en skogstur i september, før hun gikk ut i mammapermisjon. Hun ser for seg en prat én gang i året.

– Det tror jeg Støre vil gjøre klokt i, sier hun.

Moxnes mener på sin side at regjeringen har «skalket lukene».

– Vi tok kontakt med Arbeiderpartiet om strømpakkeforhandlingene og spurte om vi kunne få bli med på dem, og vi fikk vel ikke noe svar. Så de har valgt å skalke lukene, samtidig som de blør på meningsmålingene, sier Moxnes til avisen.

På januarmålingen utført av Norstat for Aftenposten og NRK faller Arbeiderpartiet med 3,9 prosentpoeng og Senterpartiet med 2,6 prosentpoeng.

Parlamentarisk leder Rigmor Aasrud i Ap sier til avisen at når det gjelder strømkrisen, er det SV regjeringen tar hensyn til.

– Jeg synes vi har en fin dialog med Rødt, men det er klart at strømsaken har hatt veldig tydelige budsjettdimensjoner, og i statsbudsjettet har vi en avtale med SV, så da er det naturlig at det er dem vi prater med.

bjorn.ivar.voll@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy