Streik fra mandag?

Forbundsleder Mette Nord ber alle lokale fagforeninger bistå frisørene hvis det blir streik

BISTÅ DEM: 449 frisører er de første til å gå ut i streik dersom det ikke blir enighet hos Riksmekleren i helga. De vil trenge bistand, oppfordrer Mette Nord.

BISTÅ DEM: 449 frisører er de første til å gå ut i streik dersom det ikke blir enighet hos Riksmekleren i helga. De vil trenge bistand, oppfordrer Mette Nord.

Per Flakstad

– Når Fagforbundet har medlemmer i streik, så er hele Fagforbundet i streik, sier forbundsleder Mette Nord.

2019033009021520190410203756

ola.tommeras@fagbladet.no

Mandag morgen kan det være streik i NHO-området. For Fagforbundet er det 449 frisører som skal ta bøygen i første omgang. Nå ber Mette Nord alle de lokale agforeningene støtte frisørene dersom det blir streik.

De 449 frisørene det er meldt plassfratredelse for, jobber i til sammen 157 salonger fordelt over hele landet, men de sorterer alle under en og samme landsdekkende fagforening.

Det gjør at forbundsleder Mette Nord sendte en oppfordring til alle Fagforbundets regioner i dag.

Varsler mulig storstreik

Kan ikke være overalt

– Siden Frisørenes fagforening er landsdekkende, sier det seg selv at denne fagforeninga ikke har mulighet til å bistå de streikende uten hjelp fra lokale fagforeninger, skriver Mette Nord i e-post til alle ledere av Fagforbundets regioner og kompetansesentre.

– Vi oppfordrer de lokale fagforeningene om solidarisk å stille opp og bistå disse medlemmene spesielt, skriver Mette Nord.

Disse salongene kan bli ramet av streik

Frist mandag morgen

Forhandlere fra LO, YS og NHO møter hos riksmekleren i helga etter at forhandlinger ikke førte fram. Fristen for å bli enige er klokka 06.00 mandag morgen. Fagforbundet har 4.000 medlemmer i NHO-området. I første omgang er det 449 frisører som vil bli tatt ut i streik, dersom meklingen ikke fører fram.

Totalt kan 23.000 LO-medlemmer og 1.600 YS-medlemmer bli berørt.

Alle for en

– Når Fagforbundet har medlemmer i streik, så er hele Fagforbundet i streik, fastslår Mette Nord. Av forslag til støtte og bistand nevnes å stå streikevakt sammen med de streikende, avlaste streikevaktene, ordne med mat og drikke samt ordne med praktiske løsninger på ulike utfordringer som kan oppstå.

Fagforeninger bes også sjekke om de har liggende streikevester og annet utstyr som de streikende kan bruke.

– Oppsøk gjerne salongene eller ta direkte kontakt med medlemmene på den enkelte salong og avtal hvordan dere kan bistå, oppfordrer Nord.

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy