JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Foreldre er svært tilfredse med norske barnehager

En del foreldre mener at barnehagene bruker for mye vikarer.

En del foreldre mener at barnehagene bruker for mye vikarer.

Hanna Skotheim

Norske barnehager kommer best ut i Skandinavia i en undersøkelser av foreldre- og elevtilfredsheten. Men norske foreldre er mindre tilfredse enn i fjor.

2022121409211520221214092115

– Studien vitner om at foreldre rundt om i Norge fortsatt er meget godt tilfredse med den tjenesten som barnehagene leverer, og at de opplever at barnehagene har dyktige ansatte som viser god omsorg for barna, sier daglig leder Fredrik Høst i Epsi Norge, som har gjennomført studien.

Nesten 600 tilfeldig utvalgte foreldre med barn i barnehage har gitt sin vurdering, hvorav hele 93 prosent svarer at barna deres trives meget godt i barnehagen.

Best i Skandinavia

Epsi har også gjennomført lignende undersøkelser i Danmark og Sverige, noe som har avdekket tydelige forskjeller i foreldretilfredsheten med barnehagene i de tre skandinaviske landene.

– Nok en gang forteller studien at tilfredsheten med barnehagene er høyest i Norge, sier Høst.

– Barn i hele Skandinavia trives meget godt i sine barnehager, men ifølge foreldrene så trives barna aller best i de norske barnehagene, legger han til.

Både private og kommunalt drevne barnehager får gode skussmål av foreldrene, men det er de private barnehagene som får de aller beste tilbakemeldingene, blant annet på grunn av økt fokus på mat og kosthold.

Rammet av streiken

Tilfredsheten med norske barnehager er derimot noe lavere i år sammenlignet med i fjor, noe som blant annet forklares med at mange foreldre ble rammet av barnehagestreiken i høst.

Ifølge Høst viser årets studie at en vesentlig større andel av foreldrene mener barnehagene deres bruker for mange vikarer. Foreldrene som svarer dette, er også vesentlig mindre fornøyd med barnehagen enn andre foreldre.

(©NTB)

isabel.muller.eidhamar@ntb.no

Ansvarlig redaktør:
Eva Ler Nilsen
Redaksjonssjef:
Michael Brøndbo

Nettredaktør:
Knut A. Nygaard
Utviklingsredaktør:
Vidar Eriksen
Utgiver:
Fagforbundet
Kontakt redaksjonen:
tips@ignore-fagbladet.no
Annonser:
Salgsfabrikken
Sosiale medier:
FacebookTwitter
RSS:
RSS-feed
Telefon:
23 06 40 00
Adresse:
Møllergata 10, 0179 Oslo
Fagbladet er medlem av Fagpressen og redigeres etter: RedaktørplakatenVær Varsom-plakatenEtiske husregler Les også: Fagbladets personvernpolicy