Alf Ragnar Olsen
alf@lomedia.no
Leder Gerd Øiahals og nestleder Cathrine S. Ertsås sier seg fornøyde med tanke på flere av de sentrale kravene i årets oppgjør.
– Medlemmene i alle selskapene ga tydelige uttrykk for at de håpet på resultater som ville sikre økt kjøpekraft. I tillegg var regulering av hjemmekontorbruken sentralt, sammen med økt satsing på og verdsettelse av kompetanse. Vi føler at årets oppgjør innfrir disse punktene, og er fornøyde, sier de to.
Minst 15 800 til alle i Posten Norge
Det er oppnådd enighet om et generelt tillegg på kroner 15 800 per år til alle arbeidstakere i Posten Norge med en årslønn lavere enn 480 000 kroner. Postansatte med en årslønn på 480 000 eller mer gis et tillegg på 3,3 prosent.
Lønnstilleggene er bruttotillegg, og deltidsansatte gis forholdsmessige tillegg.
Leder Gerd Øiahals og nestleder Cathrine S. Ertsås ledet forhandlingsutvalget som bestod av de regionale fagforeningslederne Ann Elisabeth Wirgeness, Tom Sørensen, Knut Marius Lydvo, Jarle Eide og Judith Olafsen, sammen med divisjonstillitsvalgt Lars Nilsen og forbundssekretærene Jacqueline Hopkinson, Marius Weisæth, Håvard Sivertsen og Hans Fredrik Danielsen.
Samleside: Få med deg alt om årets lønnsoppgjør
– Vi har justert lønnsstigene for postbud og terminalarbeidere ved å løfte i bunn, slik at startlønna er høyere. I tillegg er stigen forkortet, slik at man fremover vil oppnå topplønn etter 14 år, mot 16 år tidligere, opplyser Gerd Øiahals.
Det ble i tillegg enighet om å innføre en egen lønnsstige for varebil-sjåfører med førerkort B/BE. Stigen er lik lønnsstigen for postbud og terminalarbeidere.
I tillegg er godtgjørelse til veiledere for lærlinger økt til 15 000 kroner, og fagbrevtillegget for postansatte økes til 18 600 kroner.
Ut over dette er det gjort en rekke tekstmessige endringer i overenskomsten. Leder Gerd Øiahals og nestleder Cathrine S. Ertsås peker på to av disse som spesielt viktige:
– Det er enighet om å jobbe videre med to saksfelt i partsarbeidet fremover, og dette er nedfelt i protokollen. Områdene det gjelder, er vilkårene for yrkessjåførene i Posten, samt arbeidsorganisering og oppmøte på mer enn én geografisk lokasjon – noe som gjelder stadig flere ansatte. Vi er tilfreds med at dette er felt det skal jobbes målrettet med fremover, sier Øiahals og Ertsås.
LITE INFO: Informasjonen Anne Kallset fikk om uførefella da hun søkte KLP om gradert uføreytelse, var en henvisning til å gå inn og lese mer på KLPs nettsider, i siste avsnitt i et brev om dokumentasjon de trengte for å behandle saken.
Ole Martin Wold
Byråd for næring og eierskap, Victoria Marie Evensen var tilstede og markerte overtakelsen av sykehjemmet.
Oslo kommune
FØLG OPP: - Følg opp ansatte som har opplevd dramatiske ting. Ledelsen må vite hva som trengs, for de vet ikke selv hva de trenger.
Werner Juvik
HJELPE: – Jeg vil gjerne formalisere kunnskapen og hjelpe andre i samme situasjon som jeg har vært i, sier Katrine Skårnes som har fått et tilrettelagt tilbud slik at hun kan ta utdanning som advokatsekretær.
Per Flakstad
FRUSTRERT: I perioder har jeg rett og slett følt meg trakassert, sier Anita Vedvik.
Per Flakstad
Enigheten i forhandlingene i Bring Transportløsninger AS (BTL) sikrer blant annet alle BTL-ansatte et tillegg på 16 500 kroner, samt økning av en rekke tillegg. Her er Fagforbundet Post og finans' forhandlinngsutvalg: Jacqueline Hopkinson, Odd Arne Hartvigsen, Cathrine S. Ertsås (foran), Gerd Øiahals og Marius Weisæth underveis i forhandlingene.
Alf Ragnar Olsen